Protesta e gjimnazistëve të shkollës islame “Isa Beg”, duke kërkuar njohjen e diplomave

Foto: Shtypi i Lirë

Një pjesë e gjimnazistëve të gjimnazit islam “Isa Beg” nga Tetova mbajtën sot një protestë paqësore në sheshin e qytetit, ku kërkuan që të njihen diplomat e tyre nga universitetet në vend.

Ata thonë se pas përfundimit të arsimit të mesëm detyrohen të dalin jashtë Maqedonisë për të vazhduar studimet. Është një problem i vjetër, i cili ende nuk është zgjidhur.

“E drejta për arsimim si e drejtë e njeriut është e garantuar në të gjitha konventat ndërkombëtare, duke filluar me Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut. Kjo e drejtë po shkelet në Maqedoni, sepse nxënësit e shkollës së mesme “Isa Beu” e kanë të pamundur të vazhdojnë studimet në universitetet shtetërore dhe private në vend. Ky nuk është një problem i ri dhe as i panjohur. Nxënësit janë përballur me këtë problem që nga themelimi i shkollës. Ndaj më duhet të theksoj se kjo nuk është protesta e parë e organizuar për këtë çështje. Por tani po kërkojmë të zgjidhet ky problem, sepse nxënësve po humbet durimi, shoqëria dhe shteti po humbin shumë kapital njerëzor dhe profesional”, tha Selvia Jusufi, gjimnaziste në shkollën Isa Beg.

Foto: Shtypi i Lirë

Gjimnazistët i kërkuan Ministrisë së Arsimit, IWZ-së si dhe partive politike parlamentare që t'i mbështesin në kërkesën e tyre.

“Jemi të bindur që zgjidhja ekziston, duhet vetëm vullneti, kërkojmë barazi dhe të drejtën e arsimit”, shtuan studentët.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës