Paga mesatare bruto në kompanitë në TIRZ tejkaloi 60.000 denarë

Numri i vendeve të punës dhe pagave në Zonat e Zhvillimit Teknologjiko-Industrial (ZTZ) vazhdon të rritet. Në muajin nëntor, numri i të punësuarve në kompanitë në TIRZ ka shkuar në 17.926, që është një rritje prej 10 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, pra 29 për qind më shumë se nëntori 2021 dhe 31 për qind më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020. , tregon analiza e Drejtorisë së TIRZ.

Sipas të dhënave në analizë, vetëm nga fillimi i vitit në kompanitë TIRZ janë të punësuar mbi 1.600 qytetarë. Sipas të dhënave fillestare, paga mesatare bruto në kompanitë në TIRZ ka kaluar 60.000 denarë, që është dy herë më e lartë se në vitin 2016.

Eksporti nga TIRZ në muajin nëntor është afër 3,5 miliardë euro dhe tregon rritje krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kompanitë në TIRZ nga fillimi i vitit, duke përfunduar me muajin nëntor, kanë realizuar importe mbi 2,8 miliardë euro, që është 2 për qind më i lartë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Për shkak të trendeve të tilla ekonomike, eksporti neto deri në muajin nëntor është pozitiv dhe arrin në 20 për qind, që është dy herë më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Drejtoria pret që trendi i rritjes të vazhdojë, duke qenë se që nga fillimi i vitit janë realizuar kontrata në vlerë prej 450 milionë eurosh në TIRZ, ku tashmë janë duke u realizuar një pjesë e 7.500 vendeve të reja të punës të planifikuara.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës