Sasi të mëdha ari u gjetën në BiH qendrore

Arkivi i WC

Në afërsi të komunës së vogël Jezero në pjesën qendrore të Bosnjë-Hercegovinës, gjatë hetimeve të punëtorëve të Laikos Balkan Metals, u gjetën rezerva të konsiderueshme ari, tha dega boshnjake e kompanisë australiane, e cila kryen kërkime në disa vendndodhjet. në të gjithë Bosnjën dhe Hercegovinën.

Në lokacionin Zekilova Kosa është zbuluar ari dhe analizat e fundit të kryera në laboratorë kanë vërtetuar ekzistimin e sasive më të mëdha të arit, i cili në disa pjesë përmban deri në 4,89 gramë ar për ton. Këto hetime, të cilat zgjasin disa muaj, mbuluan një sipërfaqe prej 1,2 kilometra katrorë, transmeton Hina. Në funksion të zbulimit të vendburimeve të arit, paralajmërohet zgjerimi i kërkimeve në pjesën veriperëndimore të kantierit.

“Monitorimi i mëtutjeshëm i këtyre rezultateve të shkëlqyera është pa dyshim i justifikuar dhe presim që sa më shpejt të marrim pëlqimin nga pushteti lokal për të vazhduar kërkimet gjeologjike”, tha drejtori ekzekutiv i Laikos Balkan Metals, Mladen Lujic.

Njëkohësisht ai theksoi se kjo kompani i kushton rëndësi të veçantë ruajtjes së mjedisit gjatë hulumtimeve. Kjo komunë ndodhet jo shumë larg Jajces në pjesën qendrore të BeH, në kufirin ndër-entitar të Federatës së BiH dhe Republika Srpska.

Kompania tha se depozitat e konsiderueshme të arit u konfirmuan në fillim të këtij viti.

Lykos Metals Balkan nga BiH është në pronësi të kompanisë australiane Lykos Metals Limited, e cila kryen kërkime të rralla xehe në katër lokacione në Bosnje dhe Hercegovinë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës