Te kaluar testet e matures ne anglisht, zgjidhen bashke ne viber

Foto: MIA

Testet e maturës në anglisht kanë kaluar, zgjidhen bashkërisht në viber. Grupi përfshin rreth 7.000 maturantë të cilët shkëmbejnë përgjigjet dhe zgjidhin testin së bashku.

Sipas të dhënave të Qendrës Shtetërore të Provimeve, si vitet e kaluara, më të regjistruarit (13) janë për provimin e gjuhës angleze, 922 për matematikën, 1397 për frëngjisht, 29 për gjermanisht, 122 për rusisht, 17 për estetikë dhe shtatë të lartë. maturantët do të marrin filozofi.

15 maturantë janë regjistruar për të dhënë provimin e maturës shtetërore në periudhën e provimeve të qershorit të këtij viti. Prej tyre, 620 janë të arsimit të mesëm, 6750 të arsimit të mesëm profesional dhe 8598 të arsimit të mesëm artistik.

Më 27 maj u zhvillua provimi i parë i jashtëm – Gjuhë amtare dhe letërsi, i cili është i detyrueshëm për të gjithë maturantët. Për gjuhë dhe letërsi maqedonase janë regjistruar 10 maturantë, për gjuhë dhe letërsi shqipe 768 dhe për gjuhë dhe letërsi turke 4380.

Rezultatet e testeve për dy provimet eksterne do të publikohen jo më vonë se një muaj pas provimit të dytë të jashtëm, pra brenda datës 10 korrik.

Maturantët që nuk do ta kalojnë provimin e maturës në qershor ose jo të plotë, do të kenë një shans të dytë në seancën e provimit të gushtit, provimet do të jenë në datat 9 dhe 11 gusht. Më shumë në Shtypni 24

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës