Provoni recetën e Diana Ivanoskës për njoki të bërë në shtëpi

Foto: arkivi privat

Diana Ivanoska me talentin e tij për të ndërthurur shije, na çon në një udhëtim të jashtëzakonshëm gastronomik. Ivanoska qëndron pas profilit në Instagram Dash of Spice dhe na zbulon sekretet e vogla të krijimit të magjisë nga shijet. Ajo filloi të ndajë recetat e saj me ndjekësit dhe miqtë e saj që nga fillimi i pandemisë.

“Më pëlqen çdo pjesë e procesit, por më pëlqen të fotografoj ushqimin më shumë”, tregon Diana.

Sot, shpikësja Diana ndan një recetë për një trajtim gastronomik - njoki të bërë në shtëpi.

Foto: arkivi privat

“Gnocchi është makarona italiane që në përbërjen e saj ka patate dhe miell. Ata vetë kanë një shije neutrale dhe janë një bazë e shkëlqyer për çdo salcë. Ju mund t'i kombinoni ato me atë që dëshiron zemra juaj. Parmixhano, domate qershi, kërpudha. Në vetë përbërjen, përveç miellit bazë dhe patateve, mund të shtoni edhe një vezë, barishte, opsionet janë të pafundme. Kjo recetë është shumë e thjeshtë, e ligët me vetëm tre përbërës. Sigurohuni që t'i provoni", thotë Diana.

Përbërësit:

– 450-500 gram patate
– 300-350 gram miell
- kripë

Foto: arkivi privat

përgatitja:

Ziejini patatet. Qëroni sa janë të nxehta. I grini imët. Patatet mund të bëhen edhe pure. I griva ato. Hidhni kripë sipas dëshirës dhe shtoni miellin. Matjet nuk janë të sakta. Shtoni miell të mjaftueshëm për të bërë një brumë të punueshëm pa u ngjitur në duar.
Mbështilleni brumin me film ushqimor dhe lëreni të pushojë për 10 minuta. Merrni copa të brumit. Formoni në forma të zgjatura dhe prisni në copa të vogla 2 deri në 3 cm të gjata. Formoni njokit. Thjesht mund t'i shtypni në mes me gisht ose të kaloni secilën pjesë me pjesën e pasme të një piruni për të marrë formën karakteristike të njokit. Kam përdorur një dërrasë të vogël njoki sepse jam adhuruese e pajisjeve të kuzhinës. Forma, pra vijat e njokut shërbejnë për të mbajtur salcën mbi to ose çfarëdo me të cilën përgatiten.
Zieni ujin dhe vendosni njokitë në të që të gatuhen. Kur ato notojnë në sipërfaqe, ato janë bërë. I heqim me një sitë luge.
Njokitë mund t'i skuqni në pak vaj ulliri deri në kafe të artë. Shtoni salcën dhe mbushjet sipas dëshirës dhe shijojeni.

Foto: arkivi privat

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës