Privatët shantazhojnë, ofendojnë dhe krijojnë pamjen e kaosit, thotë Arsovska - prandaj nuk ka negociuar

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve / Foto: Sloboden pechat/Metodi Zdraev

“E vërteta nuk është në anën e tyre dhe për këtë po shantazhojnë dhe shajnë”, tha sonte kryetari i Shkupit. Danela Arsovska, duke komentuar problemin me autobusët privatë në Shkup.

“Nuk do të dorëzohet para kërcënimeve dhe shantazheve”, ka thënë Arsovska në “Top tema” e “Telma“nëse do të ketë marrëveshje me kompanitë private, të cilët dhanë afat deri të premten, apo do të bllokojnë sërish qarkullimin në kryeqytet.

Ajo tha se policia është përgjegjëse për rregullimin e trafikut dhe se “ka një sfond që dikush dëshiron të krijojë pamjen e kaosit”.

- Deri ku do të arrijmë nëse të gjithë ata që kanë një automjet ose autobus dalin dhe e bllokojnë. Të gjithë do të përballojnë të njëjtën gjë. Ky problem kërkon një zgjidhje sistematike që duket se nuk i përshtatet askujt, tha Arsovska.

Ajo hodhi poshtë akuzat e transportuesve privatë se JSP-ja u kishte borxh një milion euro dhe pyeti pse, nëse po, nuk është bërë paralajmërim para padisë. Kryebashkiaku beson se kjo mungesë tolerance është "një tregues i diçkaje".

Arsovska tha se JSP-ja ka paguar rreth 156 milionë denarë për transportuesit privat – 111 milionë denarë “Sloboda Avrosov” dhe 45 milionë denarë “Makespress” dhe se nga viti 2018 biletat nuk janë shitur në autobusë privatë.

“Janë zbuluar situata që nuk korrespondojnë me atë që është në terren dhe për këtë arsye do të ketë një hetim dhe auditim serioz”. Ka institucione si IRS dhe Policia Financiare që janë përgjegjëse për këtë”, shtoi kryebashkiaku.

Ajo theksoi se me thirrjen e re publike për transportues privatë të autobusëve, të cilën e shpalli Qyteti i Shkupit, do të mund të aplikojnë "ata që duan të punojnë dhe të fitojnë një jetë të ndershme".

Video e ditës