Pjesëtarë të MPB-së dhe të Ushtrisë do të punësohen në mbështetje të policisë së burgjeve në Idrizovë

Burgu Idrizovo, Foto: MPB

Pas seancave të Grupit Vlerësues dhe Këshillit Drejtues, të cilat u mbajtën në Qendrën për Menaxhimin e Krizave, u mor vendim që të punësohen pjesëtarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Ushtrisë në mbështetje të policisë së burgjeve të KPD Idrizovë.

KKM bën me dije se ky vendim është marrë pasi situata aktuale në këtë institucion është perceptuar nga pikëpamja e sigurisë.

-Një nga problemet kryesore me të cilat përballet ky IEVP është mungesa e personelit në burg. Numri i punonjësve në policinë e burgjeve është i pamjaftueshëm për të plotësuar nevojat dhe aktivitetet e përditshme në institucionin më të madh të vuajtjes së dënimit në vend. Kjo zgjidhje është afruar për shkak të rëndësisë së nevojës për punësime të reja në burg, ku prioritet do të jetë plotësimi i vendeve vakante në policinë e burgjeve, thonë nga QKM.

Ata bëjnë me dije se Qeveria do të detyrojë Ministrinë përkatëse të Drejtësisë, së bashku me drejtuesit e institucioneve penale në vend, të gjejnë mënyrën e duhur për përmirësimin e kushteve të punonjësve në burgje, si dhe punësimin e personelit të ri përgjegjës për sigurinë. dhe risocializimi i të burgosurve.

“Qeveria dhe institucionet do të vazhdojnë të bëjnë çdo përpjekje që IEVP-të në vend të arrijnë standardet ndërkombëtare dhe kombëtare të të drejtave të njeriut, të cilat do të mundësonin trajtimin e duhur të personave të dënuar”, shtoi Qendra për Menaxhimin e Krizave.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës