Princi William dhe Kate Middleton takojnë punonjësen më të lezetshme shëndetësore, kush është ai?

Princi William Kate Middleton

Çifti mbretëror udhëtoi në fshatin Lancashire në Anglinë veriperëndimore për të vizituar stafin e kujdesit shëndetësor që u përball me sfida unike gjatë pandemisë së koronavirusit.

William dhe Kate u takuan me mjekë, infermierë dhe profesionistë të tjerë shëndetësorë në Spitalin Komunitar Clitero. Çifti ishte veçanërisht i interesuar të dëgjonte për NHS Charities Together, të cilin çifti e ka promovuar gjatë dy viteve të fundit, duke mbështetur spitalet dhe stafin e tyre.

Princi William Kate Middleton
Foto: Profimedia

Ata gjithashtu u njohën me ndihmën më të fundit për profesionistët e mbingarkuar të kujdesit shëndetësor - një qenush i quajtur Alfie, i cili do të trajnohet si qen terapeutik për të mbështetur pacientët dhe stafin e spitalit. Kate dhe William u ndjenë menjëherë kaq të natyrshëm me qenushin e adhurueshëm. Ata adoptuan një cocker spaniel të ri në familjen e tyre vitin e kaluar pas vdekjes së qenit të tyre të dashur Lupo.

Teksa mbanin dhe përkëdhelin me radhë Alfien, Kate tha duke qeshur: “Qeni ynë do të mërzitet shumë. Do të jetë si: "Ku keni qenë?"

Princi William Kate Middleton
Foto: Profimedia

Pas vizitës së tyre me qenushin, ata ndanë një cicërimë lozonjare, duke u kërkuar njerëzve të shihnin se kush mendonin se preferonte Alfie: William apo Kate!

Shtimi i Alfie është një nga mënyrat kryesore që NHS Charities Together punon për të mbështetur mirëqenien mendore të punonjësve të tyre.

Organizata bamirëse dhuroi më shumë se 410 dollarë për të ndihmuar në krijimin e shërbimeve të mirëqenies për 9 staf në Hospitals Trust në East Lancashire - dhe financoi ardhjen e qenit terapeutik.

Video e ditës