Raportime për bodrume të përmbytura, shtëpi, makina të dëmtuara, pemë të rrëzuara pas stuhisë së djeshme

Si pasojë e stuhisë që goditi zonën e Pollogut dje pasdite e shoqëruar me reshje të dendura shiu dhe breshër, në numrin e telefonit të Qendrës për Menaxhimin e Krizave (112) janë marrë një numër i madh i raportimeve për bodrume të përmbytura, rrëshqitje të dheut, nënkalime dhe rrugë të përmbytura, ndërprerje të energjisë elektrike, pemë të rrëzuara e të tjera.

-Nga QKP Tetovë jemi informuar se nënkalimi në hyrje të Tetovës nga Shkupi, i cili ishte i vërshuar dhe i pakalueshëm, tani është i kalueshëm dhe komunikacioni po zhvillohet rregullisht. Vetura e bllokuar nga TPPE Tetovë në të njëjtin nënkalim është larguar. Po ashtu PUC ka pastruar boshtin që ka bllokuar rrugën afër kazermave në Tetovë dhe i njëjti drejtim rrugor tashmë është i kalueshëm, po ashtu edhe rruga nga Qendra Sportive që shkon në kazermë është pastruar dhe e kalueshme nga PUC, është thuhet në njoftimin e djeshëm.

Për momentin nuk kanë marrë asnjë informacion nga QKM për derdhjet e ujit nga lumenjtë dhe përrenjtë në rajonin e Pollogut si Dobroshka Reka, Porojska Reka, Pena, Vardari etj.

Për shkak të stuhisë, një pjesë e madhe e Tetovës si dhe vendbanimet përreth janë pa energji elektrike. Të gjithë ata që kanë raportuar për përmbytje të banesave dhe bodrumeve nga QKM-ja, siç deklarojnë ata, janë këshilluar që të mbyllin energjinë elektrike në shtëpinë e tyre për të shmangur një qark të shkurtër dhe pasoja të padëshiruara deri në nxjerrjen e ujit nga ndërtesat e përmbytura. Në zonat ku TPPE Tetovë dhe PPK Tetovë intervenojnë në pompimin e ujit, dhe ku ka probleme me rrymën (rënia e shtyllave, shkëndija etj.), në koordinim me EVN-në do të ndërpritet rryma gjatë pompimit të ujit nga objektet.

Në QKM është raportuar një rast i një gruaje të lënduar, shtëpia e së cilës është vërshuar në Tetovë. Duke zbritur shkallët në bodrum, pronari ka rrëshqitur në shkallë dhe ka pësuar lëndime të lehta në kokë dhe gjakderdhje.

Në disa rrugë rrugore janë raportuar edhe rrëshqitje dheu dhe pemë të rëna.

- Në drejtimin rrugor Shkup - Tetovë, më saktë një kilometër deri në fshat. Anëtar i grupit - Komuna e Zhelinës. Nga ana jonë është njoftuar rruga e Maqedonisë, të cilët kanë thënë se do të dërgojnë një ekip për pastrimin e rrëshqitjes. Në drejtimin rrugor Gostivar – Mavrovë është raportuar se në afërsi të Hotel Imperial ka një pemë të rrëzuar. Rruga e Maqedonisë është njoftuar për ngjarjen dhe do të ndërhyjë për devijimin e saj. Në rrugën Bërvenicë të Gostivarit në afërsi të fermës Edinstvo në fshatin Çelopek ka edhe një pemë të rrëzuar dhe janë grisur kabllot e rrymës. Është njoftuar edhe EVN-ja si dhe SP Zherovjane dhe do të dërgojnë një ekip dhe me të mbërritur në vendin e ngjarjes do të na informojnë për gjendjen aktuale. Pas mbërritjes së ekipit nga SP Zherovjane, është marrë informacion se nuk bëhet fjalë për kabllo elektrike por për një kabllo telefonike që nuk paraqet rrezik për njerëzit, thuhet në QKM.

Raportohet edhe për një pemë të rënë në fshat. Komuna Saraqino-Tetovë në linjat e transmetimit të energjisë elektrike. Nga ana jonë është njoftuar shërbimi kujdestar i EVN-së, të cilit i është sugjeruar që të fikin të gjithë prizën në mënyrë që të hiqet pema dhe të rregullohet problemi me rrymën. Nga kryetari i Komunës së Jegunovcës, Dimitar Kostadinovski, jemi njoftuar se në fshatin Siriçino janë vërshuar rreth 10 shtëpi, bodrume dhe oborre. Ai ka kërkuar ndihmë nga TPPE Tetovë, por për shkak të problemeve të krijuara në qytet, TPPP Tetovë nuk është në gjendje të ndihmojë në rajonin e Komunës së Jegunovcës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës