Prezantohet strategjia për zhvillimin ekonomik lokal të Manastirit

Foto: Vaska M. Mlladenovska

Sot në Komunën e Manastirit është prezantuar draft versioni i Strategjisë për Zhvillim Ekonomik Lokal të Manastirit për periudhën 2023-2027.

Në hartimin e strategjisë përkrahje teknike është ofruar nga projekti i USAID-it “Forcimi i kapaciteteve për shfrytëzimin e resurseve” dhe përfaqësues nga sektori i biznesit, Oda Ekonomike Rajonale, këshilltarë nga Këshilli i Manastirit dhe përfaqësues nga organizatat joqeveritare. sektori mori pjesë në hartimin e tij.

“Procesin zhvillimor e udhëhoqi kryetari Toni Konjanovski me Këshillin lokal ekonomiko-social, gjatë të cilit u vendos bashkëpunimi me universitetin, Agjencinë për punësim, Qendrën për zhvillim të Rajonit planor të Pellagonisë, sektorin joqeveritar, Odën Rajonale. të Tregtisë. Fokusi i kësaj strategjie është të mundësojë përfshirje më të madhe të sektorit të biznesit në krijimin e strategjive komunale, si dhe zhvillimin e sektorit privat, në mënyrë që të rritet rritja, zhvillimi dhe punësimi në Manastir.Vizioni i Strategjisë është që Manastiri të jetë komunë e fortë ekonomikisht, me klimë të favorshme biznesi dhe mundësi optimale investimi, destinacion atraktiv kulturor-turistik, komunë me zgjidhje të gjelbra të zbatuara dhe efikase energjetike dhe infrastrukturë të zhvilluar”, u tha në prezantim.

Ndryshe, pas anketës së realizuar me sektorin e biznesit dhe qytetarët janë identifikuar anët e forta, dobësitë, mundësitë dhe kërcënimet, për të përcaktuar vizionin, qëllimet strategjike, planin e veprimit, skemën e financimit dhe treguesit përkatës të monitorimit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës