Transportuesit nuk do të bllokojnë nesër, kanë dhënë afat deri të premten

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve / Foto: Sloboden pechat/Metodi Zdraev

“Duke pasur parasysh informacionin e MPB-së se nesër vjen një delegacion i lartë nga Gjermania i kryesuar nga presidenti, u kërkova transportuesve të tregojnë me gjest se nuk duan të cenojnë reputacionin e vendit dhe të komplikojnë Protokollet e sigurisë – të tërhiqen nga bllokadat në prani të delegacionit, gjegjësisht deri të enjten, dhe nëse nuk arrihet marrëveshje me Qytetin e Shkupit dhe JSP-në, të premten do të dalin sërish në rrugë”, tha sonte kreu. i "Sloboda Prevoz", Lenin Jovanovski.

Ai paralajmëroi se më pas do të bllokohet me të 200 autobusët dhe Shkupi do të bllokohet në disa rrugë deri në zgjidhjen përfundimtare të problemit.

- Edhe pse e drejta për të protestuar nuk u kontestua edhe në rrethana të tilla, megjithatë ne treguam ndërgjegjësim dhe qëndrim të përgjegjshëm ndaj asaj që është interesi i shtetit. Lufta vazhdon dhe nuk mund të jetë asnjëherë e lehtë, por do të fitojmë, mbi të gjitha sepse drejtësia është në anën tonë dhe sepse jemi unikë, thotë Jovanovski.

Sot, siç shtoi ai, transportuesit privatë kanë treguar unitet dhe seriozitet në synimet e tyre për të nxjerrë drejtësinë në dritë dhe për të tërhequr vëmendjen e të gjithë publikut për problemin me të cilin po përballen.

- Pas seancës së Këshillit të Qytetit të Shkupit, në të cilën morëm pjesë, pamë se për të gjithë këshilltarët është më se e qartë se paaftësia e kryetarit të komunës dhe menaxhmentit të SPS-së janë ato që sjellin situata të tilla. shton Jovanovski.

Video e ditës