Receta e shijshme e Stefanija Nestorovska për sallatë me krem pule
Falë duarve të afta dhe zgjuarsisë së gruas së re Stefanija Nestorovska çfarë është pas profili i instagramit dhe blogun snestorovska.com, kemi gjithmonë mundësinë të provojmë diçka interesante dhe të pazakontë. Sot, shijoni shijen unike të kësaj sallate - sallata me krem pule.
Përbërësit:
– 500 gram gjoks pule të zier
-1/2 filxhan kikirikë**
– 1/2 filxhan turshi
- 2 kanaçe (300 gram) kos grek
- 1 lugë çaji mustardë
- kripë dhe piper sipas dëshirës
** Më pëlqen të theksoj kikirikët në furrë përpara se t'i përdor. Blej kikirikë të kripur të papjekur dhe thjesht i vendos në furrë (pa vaj) në temperaturën 160 gradë për rreth 10-12 minuta. Një hap shtesë, por shija e tyre është e mahnitshme.
Metoda e përgatitjes:
Pritini gjoksin e pulës në copa të vogla. Kikirikët grihen (ose grihen), si dhe turshitë, të cilat priten në kubikë të vegjël. Të gjithë përbërësit shtohen në një tas të madh e të thellë.
Shtoni të gjithë përbërësit e tjerë dhe përziejini mirë derisa të bashkohen. Shijoni dhe shtoni më shumë erëza nëse është e nevojshme.
Sallatën mund ta ruani në një enë qelqi të mbyllur deri në 4 ditë.