Kërkime në Shkup për organizim të lojërave të fatit pa licencë

Policia / foto MPB

Policët nga Byroja për Siguri Publike-Departamenti për Policinë Kriminale, Departamenti për Krimin Kompjuterik dhe Forenzikë Digjitale, Departamenti për Kundër Krimit të Organizuar dhe të Krimeve të Rënda dhe SVR Shkup në bashkëpunim me Drejtorinë e të Ardhurave Publike, sipas udhëzimeve të PSO Shkup dhe urdhra të pranuara nga gjyqtari i procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Penale Shkup, dje (08.08.2022) ka kryer bastisje në dy lokacione në Shkup te një person juridik dhe një person fizik për shkak të dyshimit të bazuar për veprën penale “rregullimi i lojërave. e fatit pa licencë", pra leje nga organi kompetent" sipas nenit. 156 të Ligjit për lojërat e fatit dhe lojërat zbavitëse.

Gjatë kontrollit në personin juridik janë gjetur 17 persona të cilët punonin si operatorë për komunikim me lojtarë të cilëve u ofrohen sporte dhe lloje të tjera bastesh dhe lloje të tjera të lojërave të fatit. Duke vepruar kështu, janë konfiskuar kompjuterë dhe pajisje kompjuterike, si dhe dokumentacion që lidhet me veprimtarinë e paligjshme të personit juridik. Gjatë kontrolleve janë gjetur dhe sekuestruar 103.545 euro, 400 dollarë e 100 paund, dokumente personale, një kornizë bosh armësh, celularë dhe pajisje kompjuterike të përdorura për kryerjen e krimit. Pas dokumentimit të plotë të rastit, kallëzim penal do t'i dërgohet prokurorisë kompetente.

Video e ditës