Kryeministri Kovaçevski në takimin dhe audiencën tete-a-tete me Papa Françeskun

Kryeministri Kovaçevski në Vatikan, Foto: MPB

Filloi takimi tet-a-tete i kryeministrit Dimitar Kovaçevski me Papa Françesku në Vatikan. Takimi realizohet në kuadër të vizitës zyrtare dhe pune të delegacionit të Maqedonisë së Veriut në Vatikan dhe Romë, me rastin e shënimit të 24 majit - Ditës së arsimtarëve sllavë të shenjtë Kiril dhe Metodi.

Pas takimit është planifikuar audienca me Papa Françeskun, ku së bashku me Kovaçevskin do të marrin pjesë edhe vajza Tamara Kovaçevski, si dhe anëtarë të delegacionit ministrat e Jashtëm Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, Kultura Bisera Kostadinovska Stojçevska.

Në delegacion janë edhe Martin Popov, shef i kabinetit të kryeministrit, Ana Andreeva, sekretare për komunikim, marrëdhënie me publikun dhe protokoll të kryeministrit, Darijan Sotirovski, drejtor i Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare, Nikolla Jankulovski, rektor i Universiteti “Shën. Kiril dhe Metodi”, Pimen Ilievski, Mitropoliti i KOM-OA, Josif Todorovski, Mitropoliti i KOM-OA dhe Zoran Stojanov, Dekan i Dioqezës së Kishës Katolike të Strumicës.

Kovaçevski dhe ministri i Jashtëm Bujar Osmani gjatë ditës do të takohen edhe me Sekretarin e Shtetit të Selisë së Shenjtë Pietro Parolin dhe me Sekretarin e Shtetit Paul Richard Gallagher.

Në kuadër të vizitës së punës, kryeministri Kovaçevski sot do të takohet me kryeministrin e Bullgarisë Kiril Petkov.

Programin për nder të 24 majit - Ditës së edukatorëve sllavë të shenjtorëve Kirili dhe Metodi, sot delegacioni i Republikës së Maqedonisë së Veriut do ta përmbyll me vendosjen e kurorës me lule në pllakën përkujtimore në gjuhën maqedonase në Bazilikën Papale të Santa Maria. Maggiore dhe me një program të përshtatshëm kulturor e artistik në do të marrin pjesë edhe artistët tanë të shquar që jetojnë dhe punojnë në Itali.

Video e ditës