Rivotim për zgjedhjet parlamentare në shtatë qendra votimi, votojnë të sëmurët, të pafuqishmit dhe të burgosurit

Zgjedhjet e votimit 2024 / Foto Sloboden Pechat / Slobodan Djuric

Në shtatë vendvotime në njësitë zgjedhore 5 dhe 6 persona të sëmurë dhe të pafuqishëm si dhe të burgosur votojnë sot para rivotimit të nesërm për zgjedhjet parlamentare në shtatë qendra votimi.

Rivotim do të bëhet në vendvotimet 2101 në Zhelinë, 1194 në Krushevë, 1202 po ashtu në Krushevë, 1272 në Ohër, 1470 në Dollneni, 1470/1 edhe në Dollneni, si dhe në vitin 1844 në Strugë.

Të drejtë vote në këto qendra votimi kanë gjithsej 4521 votues. Në vendvotimin 2101 në Zhelinë të drejtë vote kanë 993 votues, në vendvotimin 1194 në Krushevë të drejtë vote kanë 470 votues, në vitin 1202 edhe në Krushevë 298, në 1272 në Ohër 712, në Dollneni 1470 në vendvotimin 659. – 1470, ndërsa në 1/634 – 1844 dhe në vendvotimin 755 në Strugë XNUMX votues.

Sot votojnë personat e sëmurë dhe të pafuqishëm, personat me burgim, si dhe personat e vendosur në shtëpitë jashtëfamiljare. Katër persona të sëmurë dhe të pafuqishëm janë të regjistruar për të votuar në vendvotimin 2101 në Zhelinë, 20 në vendvotimin 1194 në Krushevë, tetë në 1202 në Krushevë, dy në 1272 në Ohër, shtatë në vendvotimin 1470 në Dollneni, dy në vendvotimin 1470/1. në Dollneni dhe katër të sëmurë dhe të pafuqishëm në vendvotimin 1844 në Strugë.

Në burgjet në Prilep dhe Shkup mund të votojnë gjithsej pesë persona të cilët janë duke vuajtur dënimin me burg, ndërsa dy persona do të mund të votojnë në shtëpitë e të moshuarve në Manastir dhe Karposh.

Për shkak të përsëritjes së votimit për Zgjedhjet Parlamentare 2024 në shtatë vendvotime në Njësitë Zgjedhore 5 dhe 6, Agjencia për Shërbime Mediale Audio dhe Audiovizive dje ka njoftuar transmetuesit kombëtarë dhe transmetuesit që transmetojnë në zonën e Ohrit, Krushevës, Strugës. , Dolneni dhe Zelino se i nënshtrohen detyrimeve për heshtjen zgjedhore, e cila ka nisur nga sonte në mesnatë dhe do të zgjasë deri në orën 19:22 të datës 2024 maj XNUMX.

Gjatë heshtjes, mediat vazhdojnë të raportojnë për procesin zgjedhor, por pushojnë të gjitha format e përfaqësimit mediatik zgjedhor të pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore.

Sipas Kodit Zgjedhor, transmetimi i çdo informacioni, fotografie, materiali audio dhe audiovizual që lidhet ose në të cilin pjesëmarrësit në zgjedhje, çdo formë e raportimit mediatik që është e hapur ose e fshehtë në funksion të fushatës së dikujt dhe mund të ndikojë në vendimin e votuesit, të dhënat që zbulojnë identitetin e subjekteve politike dhe/ose individëve të përfshirë në incidente apo parregullsi në ditën e votimit; si dhe deklarata nga kandidatët në procesin zgjedhor, nga përfaqësues të partive politike dhe nga bartës të pozitave në organet qeveritare.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve e ka anuluar votimin në këto shtatë vendvotime, ndërsa vendimin e ka konfirmuar edhe Gjykata Administrative duke theksuar se paditë e “Frontit Evropian” të udhëhequr nga BDI janë të pabazuara. KSHZ-ja ka ndryshuar edhe anëtarët e këshillave zgjedhorë në këto vendvotime.

Për shkak të këtij vendimi të Gjykatës Administrative dhe të KSHZ-së, BDI-ja ka akuzuar se po bëhet inxhinieri zgjedhore për t'i hequr partisë dy mandate të fituara parlamentare. LSDM dhe VMRO-DPMNE shpresojnë se nëse ndryshohen rezultatet e votimit në këto shtatë vendvotime, do të marrin edhe një mandat në Kuvend.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës