Rregulli tre mujor: Periudha që ju duhet për të kuptuar nëse partneri i ri është për ju

Foto: Pexels/Said

Shumica e njerëzve duan të gjejnë dashurinë e vërtetë, por jo të gjithë ia dalin, shkruan "Ditari".

Ashtu siç ka tendenca në çdo gjë, ka edhe tendenca në takime. Kështu është rregulli i tre muajve – Brenda tre muajve duhet të zbuloni nëse jeni në përputhje me partnerin tuaj dhe nëse ka mundësi që ajo të jetë dashuri e vërtetë.

Me rregullin e tre muajve, çdo muaj i marrëdhënies përfaqëson një fazë me një "detyrë" specifike, në mënyrë që të vlerësoni nëse jeni në përputhje me një partner. Çështja është të testoni përputhshmërinë përmes përvojave të përbashkëta gjatë një periudhe kohore dhe të shihni nëse një marrëdhënie afatgjatë dhe e shëndetshme me atë person është e mundur.

Faza e parë, ose muaji i parë i lidhjes, është një periudhë njohjeje dhe bisede për të njohur sa më mirë partnerin. Nëse një çift e kalon këtë fazë, ata do të kalojnë më shumë kohë së bashku dhe do të ndajnë përvoja që ndihmojnë partnerët të lidhen. Kjo është faza e dytë, i quajtur edhe muaji i një lidhjeje të re.

Deri në fillim të muajit të tretë, ose faza e tretë, nëse çifti është lidhur mjaftueshëm dhe nëse vlerat dhe pritshmëritë e tyre për lidhjen përputhen, ata do ta vazhdojnë lidhjen dhe do ta thellojnë më tej. Nëse ato nuk përputhen - do të prishet.

E thënë thjesht, brenda tre muajve duhet ta njihni mjaft mirë partnerin tuaj për të ditur nëse është ai. Nëse jo, është më mirë të mos humbni kohë dhe të vazhdoni përpara.

Shumë ekspertë të marrëdhënieve besojnë se në shumicën e rasteve një periudhë prej tre muajsh është koha e mjaftueshme që partnerët të shqyrtojnë përputhshmërinë e njëri-tjetrit dhe pritshmëritë e marrëdhënieve. Gjithashtu, presioni dhe dhimbja e prishjes së një lidhjeje kaq të shkurtër nuk do të jetë shumë e madhe, gjë që është gjithashtu një plus për të dyja palët.

Sigurisht, në disa marrëdhënie, partnerëve do t'ju duhet më shumë kohë për të kuptuar njëri-tjetrin ose për t'u përkushtuar ndaj marrëdhënies. Në raste të tilla, nëse komunikohet qartë me partnerin dhe nëse bëhet fjalë për një vendim të përbashkët, atëherë është shumë mirë të marrësh më shumë kohë sepse çdo marrëdhënie ka një dinamikë dhe ritëm të ndryshëm zhvillimi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës