Deputetët kthehen në sallën e rinovuar plenare, testi i parë i pajisjeve moderne - pyetjet e deputetëve

Deputetët kthehen në sallën e rinovuar 1 të Kuvendit / Foto: MPB

Prej ditës së sotme deputetët po kthehen në sallën nr.1, ku do të përdorin pajisje të reja moderne konferencash. Seanca e re e 11-të e Kuvendit, kushtuar pyetjeve parlamentare, do të mbahet në këtë sallë me fillim nga ora 72:XNUMX.

Pajisjet e reja moderne të konferencave në sallën plenare ofrojnë një parim funksionimi plotësisht të kompjuterizuar dhe dixhital, përkatësisht punë pa letra, menaxhim të porosisë së folësit, transmetim të avancuar të videove, arkiv video me kërkim, raport votimi për çdo pikë të rendit të ditës…

Pajisjet e reja dhe faqja e re e Kuvendit do të rrisin transparencën dhe llogaridhënien ndaj qytetarëve dhe do t'u mundësojnë qytetarëve qasje më të lehtë në një sasi të madhe informacioni për punën e legjislativit.

Gazetarët sërish do të mund të ndjekin drejtpërdrejt seancat nga galeria në sallën plenare, pasi të kthehet në funksion qendra e shtypit në sallën nr.3. Kameramanët dhe fotoreporterët do të mund të regjistrojnë inserte sot në fillim të sesionit të 72-të.

Instalimi i pajisjeve të reja u krye në dhjetor 2021, ndërsa dekorimi dhe përshtatja e dedikuar e sallës në periudhën janar-prill 2022. Prodhuesi i pajisjeve është kompania gjermane “Breler ICS Conferenztechnik”, dhe vlera e investimit është 520.000 mijë euro. Pajisje të tilla përdoren në Qendrën Botërore të Konferencave në Bon, Shqipëri, Zvicër, Holandë…

Video e ditës