Zjarrfikësit kanë bërë përparim në shuarjen e zjarreve në Francë dhe Portugali

Zjarri në pyll në Portugali
Zjarri në pyll në Portugali / Foto: EPA/NUNO ANDRE FERREIRA

Zjarrfikësit francezë arritën të frenojnë një zjarr të madh në Francën jugperëndimore, duke lejuar autoritetet të rihapin për trafik një pjesë të autostradës, e nevojshme për shkak të nxitimit për fundjavën e festës së Fjetjes së Zojës së Bekuar.

Zjarrfikësit francezë kanë mbështetjen e kolegëve të tyre nga vendet evropiane. Flakët shkatërruan pyjet në rajonin e Gironde dhe detyruan 10 njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.

Në këtë zonë pritet një stuhi gjatë mbrëmjes së sotme dhe do të ulë temperaturat, çka do të ndihmojë në luftimin e zjarrit.

Në Portugali, zjarri në parkun natyror Serra da Estrella është nën kontroll.

Rreth 1500 zjarrfikës mbeten atje me mbështetje ajrore për të parandaluar zjarret e reja.

Që nga fillimi i vitit, zjarret kanë shkatërruar më shumë se 60 hektarë në Francë dhe më shumë se 000 hektarë në Portugali.

Video e ditës