Një tabelë shumëgjuhëshe, përfshirë në gjuhën maqedonase, do të vendoset në ndërtesën e Komitetit për Pakicat Kombëtare në Tiranë.

Pas kërkesës së Shoqatës Maqedonase “Ilinden” – Tiranë, në objektin ku ndodhet Komiteti për Pakicat Kombëtare në Tiranë, do të vendoset një tabelë shumëgjuhëshe, e cila përfshin gjuhën maqedonase dhe shkrimin e saj cirilik.

“Ky është një tjetër sukses i kompanisë sonë dhe për të gjithë maqedonasit në Shqipëri, si dhe minoritetet tjera. Komiteti për Pakicat Kombëtare është një institucion qeveritar që përfshin përfaqësues nga të gjitha pakicat kombëtare të njohura. Tashmë pasi jemi njoftuar zyrtarisht, mbishkrimi i institucionit do të jetë shumëgjuhësh, që do të thotë në gjuhën maqedonase dhe shkrimin e saj cirilik, tha për MIA-n, kryetar i kësaj shoqate, Nikolla Gjurxhaj.

Ai rikujton se më 31 janar të vitit të kaluar, kompania ka paraqitur kërkesë në Komisionin për ngritjen e bordit shumëgjuhësh dhe dhjetë ditë më vonë ka marrë përgjigje pozitive.

– Por kaloi më shumë se një vit dhe bordi nuk u instalua. Për këtë arsye, më 25 prill të këtij viti i kemi dërguar një përgjigje disa institucioneve në Republikën e Shqipërisë, përfshirë Avokatin e Popullit. Avokati i Popullit e shqyrtoi kërkesën, iu përgjigj dhe u angazhua për vendosjen e një tabele shumëgjuhëshe në objektin e Komisionit, thotë Gjurxhaj.

I shprehim, thekson ai, mirënjohje të madhe Avokatit të Popullit dhe punonjësve të atij institucioni, për angazhimin e tyre që përfundimisht të vendoset një tabelë shumëgjuhëshe.

Paraprakisht, me kërkesë të MD “Ilinden”, janë vendosur tabela shumëgjuhëshe nga Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Avokati i Popullit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës