Është konfirmuar bashkëpunimi i shkëlqyer mes policisë së Maqedonisë dhe Austrisë

Gjatë takimeve dypalëshe u konfirmua bashkëpunimi i shkëlqyer i deritanishëm mes dy shërbimeve me besim dhe përkushtim se do të vazhdojë të thellohet edhe në periudhën e ardhshme përmes shkëmbimit të përvojave, trajnimeve dhe shkëmbimit të drejtpërdrejtë të informacionit.

Në kuadër të bashkëpunimit të ndërsjellë dypalësh, një delegacion nga Byroja për Siguri Publike në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut i kryesuar nga drejtori i Byrosë për siguri publike Sasho Tasevski, në periudhën nga data 20 deri më 23 qershor 2022, ka zhvilluar një vizitë pune në Shërbimin Federal të Hetimeve në Ministrinë e Brendshme me dt. Republika e Austrisë.

Drejtori Tasevski dhe delegacioni vizituan disa njësi organizative të Shërbimit Federal të Hetimeve si dhe Drejtorinë Rajonale të Policisë së Salzburgut, gjatë të cilave patën takime bilaterale me drejtuesit e tyre.

Gjatë takimeve dypalëshe u konfirmua bashkëpunimi i shkëlqyer i deritanishëm mes dy shërbimeve me besim dhe përkushtim se do të vazhdojë të thellohet edhe në periudhën e ardhshme përmes shkëmbimit të përvojave, trajnimeve dhe shkëmbimit të drejtpërdrejtë të informacionit.

Homologët austriakë i prezantuan delegacionit pajisje të sofistikuara të përdorura nga shërbimet austriake për të ruajtur sigurinë dhe sigurinë e qytetarëve.

Gjatë vizitës nga pala austriake u organizua një stërvitje demonstruese nga pjesëtarët e njësisë speciale policore “Cobra” pranë Ministrisë Federale të Brendshme të Republikës së Austrisë dhe u shpreh një dëshirë e përbashkët për organizimin e trajnimeve dhe stërvitjeve të përbashkëta ndërmjet forcave speciale. njësive të dy vendeve.

Delegacioni i Ministrisë së Brendshme me drejtorin e Byrosë së Sigurisë Publike, Saso Tasevski, tek Papa Françesku

Video e ditës