P URDITSUAR Zjarri mund të jetë shkaktuar nga një defibrilator me të cilin mjekët u përpoqën të ringjallnin një vajzë

Foto: EPA-EFE / STRINGER

Një grua nga Tetova, babai i së cilës po trajtohej nga një kuot në spitalin modular në Tetovë, thotë se zjarri ndoshta ka ndodhur pasi mjekët në dhomën tjetër me një defibrilator u përpoqën të ringjallnin një vajzë që po vdiste. Në momentin e ndërhyrjes, thotë gruaja nga Tetova, ajo ka dëgjuar thirrjet se vajza duhet të animohet në dhomën tjetër, mjekët dhe infermierët janë shpërndarë dhe menjëherë pas kësaj janë dëgjuar thirrjet e panikut se zjarri ka shpërthyer.

Se është e mundur që një defibrilator të ketë shkaktuar tragjedinë në spitalin e Tetovës pohojnë "Free Press" dhe mjekët nga departamenti infektiv i spitalit, me të cilët biseduam në kushte anonimiteti. Sipas këtyre versioneve jozyrtare, është e mundur që priza në të cilën ishte lidhur defibrilatori të ndizet, ose që prizat e shkëndijave të defibrilatorit të kenë shkaktuar një zjarr. Ky version ende nuk është konfirmuar nga burimet zyrtare në hetim.

Gruaja nga Tetova thotë se zjarri filloi të përhapet me shpejtësi, por me ndihmën e stafit mjekësor, ajo arriti ta nxjerrë babanë e saj të sëmurë nga spitali i djegur përmes dritares. Më pas ai u vendos në repartin e brendshëm të spitalit të Tetovës.

- Pashë njerëz të djegur, kufoma, shumë të plagosur, ishte e tmerrshme! Unë nuk uroj që dikush të shohë një pamje të tillë. Spitali u dogj për pak minuta, në ato dy minuta kush arriti të shpëtojë veten, e shpëtoi veten, u dogj shumë shpejt - dëshmoi gruaja nga Tetova për "Free Press".

Zyrtarisht, shkaqet e zjarrit nuk dihen ende. Inspektimi në vend aktualisht është duke u zhvilluar, pas së cilës autoritetet do të dalin me informacion zyrtar. 

Dëshmitar okular: Ishte e frikshme, u dëgjuan të shtëna nga brenda - po fikja zjarrin, të tjerët po shpëtonin njerëz

FOTO + VIDEO: Tetova ende mban erë tymi, forcoi sigurinë e policisë në vendin e tragjedisë

BPPO: Autopsia e 14 të vdekurve, inspektimi vazhdon pas zjarrit në spitalin modular në Tetovë
Doktor Aleksandar Stankov: Autopsitë e 14 të vdekurve nga spitali modular do të përfundojnë sot
Një i afërm arriti të shpëtojë një të dashur nga zjarri në Tetovë
Mediat greke për zjarrin në spitalin modular në Tetovë: Tragjedi në Maqedoninë e Veriut
Vuќiќ: Serbia është e gatshme t'i japë ndihmë vëllazërore Maqedonisë Veriore
Video e ditës