“Mbështetu te të rinjtë”: Gratë dhe të rinjtë e fshatit inkurajohen për biznes

Organizata joqeveritare Elite me financim nga BE-ja zbatoi projektin “Mbështetu te të rinjtë” për zhvillimin e aftësive drejtuese dhe menaxhuese në sipërmarrjen sociale si dhe aftësitë teknike për realizimin e sipërmarrjes sociale.

Trajnimet u organizuan në Tetovë, Ohër, Manastir, Kumanovë dhe Kriva Pallankë dhe morën pjesë mbi 80 të rinj dhe të reja.

“Qëllimi i këtyre trajnimeve të specializuara është të ndihmojë të rinjtë dhe gratë nga zonat rurale të fitojnë aftësi dhe të përmirësojnë kapacitetet e tyre për t'u bërë më konkurrues në tregun e punës, për të qenë në gjendje të angazhohen në komunitet dhe të kontribuojnë në zhvillimin e ekonomisë lokale. Fakti që një numër i madh pjesëmarrësish deklaruan se morën frymëzim, motivim, optimizëm dhe udhëzime për veprime të ardhshme në fushën e biznesit, jep shpresë se ne e kemi justifikuar qëllimin e projektit dhe se do të inkurajojmë të rinjtë nga zonat rurale që të bëhen aktorë aktivë. në komunitet”, thotë Shoqata e Menaxherëve femra ELITE.

Trajnimet u mbajtën nga trajnerja e certifikuar Irena Yakimova, e cila me pjesëmarrësit punoi në tema që lidhen me funksionet kryesore të menaxherëve, stilet dhe aftësitë e lidershipit, njohjen me funksionet dhe sfidat bazë të çdo biznesi, forcimin e aftësisë për të gjeneruar ide sociale të biznesit. dhe puna ekipore. Gjithashtu, në trajnimet përmes prezantimit të bizneseve reale dhe ekzistuese sociale, pjesëmarrësit patën mundësinë të njihen me shembuj pozitivë, praktikat më të mira dhe sfidat ekzistuese në zhvillimin e bizneseve sociale.

Organizata joqeveritare Elite, e përkushtuar ndaj barazisë gjinore, paqes dhe demokracisë si dhe drejtësisë sociale në Maqedoni, avokon për rritjen e numrit të grave në pozita vendimmarrëse, gjë që do t'i bëjë gratë një faktor të rëndësishëm në shoqërinë maqedonase.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës