Një dekret i nënshkruar për një referendum për bashkimin e rajonit të Zaporozhye me Rusinë

Foto: EPA-EFE / MINISTRIA E EMERGJENCAVE RUSISHT

Kreu i administratës ushtarako-civile të rajonit Zaporozhye, Evgeny Balitsky tha sot se nënshkroi një dekret për mbajtjen e një referendumi për bashkimin e këtij rajoni me Rusinë.

"Unë po nënshkruaj një urdhër për Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për të filluar përgatitjet për një referendum për bashkimin e rajonit të Zaporozhye me Rusinë", njoftoi Balitsky në forumin "Së bashku me Rusinë", njoftuan mediat ruse.

Rezoluta për mbajtjen e referendumit u lexua nga anëtari i këshillit kryesor të administratës ushtarako-civile të rajonit të Zaporozhye, Vladimir Rogov. Më herët, ai theksoi se banorët e rajonit të Zaporozhye dhe Rusisë janë një komb.

Video e ditës