Rekuizita të instaluara në këndin e ri të lojërave gjithëpërfshirëse në kopshtin zoologjik

Foto Qyteti i Shkupit

Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, me ekip nga sektorët e qytetit dhe ndërmarrjet publike, vizituan këndin e lojërave gjithëpërfshirëse që Qyteti i Shkupit e ka bërë në ZOO Shkup.

Jemi të përkushtuar për ta bërë Shkupin një qytet të kujdesit, një qytet që promovon gjithëpërfshirjen dhe sigurinë për të gjithë banorët e tij përmes programeve sistematike, gjithëpërfshirëse dhe inovative në fushën e kujdesit social. Qyteti i Shkupit vazhdon të krijojë hapësira të reja moderne që janë gjithëpërfshirëse dhe të dobishme për të gjithë komunitetin dhe në këndin e ri gjithëpërfshirës të lojërave, i cili shtrihet në një sipërfaqe prej 200 metrash katrorë, janë vendosur rekuizita të përshtatshme dhe të sigurta për fëmijët me aftësi të kufizuara në përdorim - theksoi kryetarja Arsovska.

Gjatë vizitës ajo përmendi se është krijuar një kënd tjetër i sigurt, ku fëmijët do të mund të kalojnë kohën e lirë, që paraqet realizimin e një premtimi tjetër nga programi "Për një Shkup modern". ZOO Shkup, si ndërmarrje publike me përgjegjësi shoqërore, organizon rregullisht vizita të fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara me qëllim të integrimit dhe edukimit të tyre, ndërsa Qyteti i Shkupit me qëllim të përmirësimit të kushteve për përfshirje dhe socializim të fëmijëve me aftësi të kufizuara. siguron akses për të gjithë me investime të vazhdueshme.

Nga Qyteti i Shkupit informojnë se në vazhdimësi investojnë në humanizimin e hapësirës publike dhe krijimin e vendeve që mundësojnë aktivitete stimuluese për socializim dhe rekreacion të fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara. Në tre muajt e fundit, siç raportohet, Qyteti i Shkupit ka blerë mjete të reja motorike të përshtatura posaçërisht, me qëllim të përmirësimit të lëvizjes së fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara të rënda fizike dhe që do t'ua lehtësojë shumë jetën e përditshme, janë prodhuar 5 skuter elektrikë. ndahet për personat me aftësi të kufizuara fizike, dhe po përgatitet për hapje qendra e re ditore për fëmijë me aftësi të kufizuara, aktivitete të cilat në mënyrë sistematike ndërmerren sepse përkushtimi ndaj grupeve të cenueshme të qytetarëve është lartë në listën e prioriteteve të Qytetit të Shkupit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË