Rostiçeri pa yndyrë: qofte salmon
Të krishterët ortodoksë filluan agjërimin e Krishtlindjes, i cili do të zgjasë 40 ditë - nga 28 nëntori deri më 6 janar. Ky agjërim lejon përdorimin e verës, vajit të gatimit dhe peshkut, ndaj mund të thuhet se nuk është aq i rreptë sa ai para Pashkëve.
Nëse jeni agjërues, ju sjellim një recetë interesante për qoftet e salmonit, të cilët janë burim i shkëlqyer i proteinave dhe yndyrave të mira.
Përbërësit e nevojshëm:
- 450-500 gr salmon i freskët (pa kocka)
- 1 qepë të vogël
- 1 thelpinj hudhër
- lugë çaji mustardë (rreth 10 g)
- 3-4 lugë gjelle thërrime buke ose bajame të bluara (rreth 30 g)
- 1 lugë çaji kripë dhe piper
- vaj
përgatitja:
Pritini salmonin në kubikë të mëdhenj dhe vendoseni në një blender. Më pas, shtoni një thelpi hudhër të grirë hollë dhe një qepë të grirë imët. Në fund shtoni mustardën, kripën, piperin dhe thërrimet e bukës, pra bajamet e bluara (sipas dëshirës).
Përziejini mirë derisa të përftoni një masë uniforme. Më pas nga masa formojmë qofte dhe i vendosim në një tepsi të shtruar me letër furre.
Lërini në frigorifer për rreth gjysmë ore që të forcohen pak, por nëse jeni me nxitim, mund ta kaloni këtë hap.
Skuqini në një tigan të thatë të nxehur në një temperaturë mesatare-të lartë për rreth 4-5 minuta nga çdo anë. Salmoni është një peshk me vaj, kështu që do të lëshojë yndyrën e tij kur skuqet. Por nëse mendoni se është e nevojshme, shtoni disa pika vaj gatimi përpara se ta skuqni.
Shërbejini qoftet me një sallatë të freskët dhe me to mund të bëni edhe sanduiçe të shijshme. Zgjedhja është e juaja.
Ju bëftë mirë!