“Tango e fundit” – album i publikuar pas vdekjes nga këngëtari Vlatko Ilievski

Sot, kur këngëtari i njohur dhe karizmatik Vlatko Ilievski do të mbushte 37 vjeç, pas vdekjes u promovua albumi me këngë të pabotuara “Last Tango”.

Në promovim u dëgjua e reja dhe një pjesë e këngëve të vjetra të Vlatkos, të interpretuara nga Risto Samarxhiev, i cili shfaqet si tekstshkruesi i njërës prej këngëve të pabotuara.

- Me Vlatkon kemi pasur një bashkëpunim të shkëlqyer, edhe pse isha shumë më i madh se ai, por ai ishte ai lloj njeriu që bënte miqësi me njerëz shumë më të mëdhenj se unë. E përmend shpesh, i kemi kushtuar edhe një këngë koncertit të Kujtesës, siç bëjmë në fakt në çdo performancë. Vllaçes i mungon shumë, ky promovim i albumit është shumë i trishtuar sepse nuk është e lehtë t'i këndosh hitet e tij pa të, tha Risto Samarxhiev.

Vladimir Dojchinovski-Dojcin thotë se Vlatko gjithmonë ka bërë këngë për shpirt dhe pastaj secila prej tyre është bërë hit.

– Vlatko thuajse asnjëherë nuk e ka menduar nëse një këngë do të jetë hit apo jo, thjesht çdo këngë u shndërrua në hit. Por tani që është larguar, nuk ka rëndësi nëse do të dëgjohen këto këngë, thjesht i mungon shumë. Më kujtohet jo vetëm ndonjëherë, por shumë shpesh, me të njëjtën shoqëri kujtojmë ngjarjet dhe anekdotat e zakonshme, kështu e mbajmë të gjallë kujtimin e tij, thotë Dojçin.

Uros Veljkovic nga "Steel Temple" është një nga muzikantët pjesëmarrës në albumin e ri, i cili i bie daulleve në një nga këngët e tij. Së bashku me Vlatçen dikur ka luajtur në grupin “Shupëza në Maqedoni”.

– Kjo është një këngë që e kishim incizuar shumë kohë më parë si një version demo, më vjen mirë që jetoi për t'u vendosur në album. Publikimi i një albumi është dëshmi se Vlatce nuk është harruar, tha Uros.

Slavco nga Morali, me të cilin kanë qenë në të njëjtin grup, thekson se kanë pasur një bashkëpunim të jashtëzakonshëm dhe boshllëku emocional është ende i pranishëm.

- Katër vite janë shumë pak që koha të zbeh kujtimet, nuk besoj se kjo mund të ndodhë ndonjëherë. Jam shumë i kënaqur me këtë album, jam ende pak i emocionuar sepse promovimet pas vdekjes nuk janë të lehta për familjen dhe miqtë më të afërt, tha Slavço.

Shpallja dhe promovimi i albumit të ri të Vlatko Ilievskit është organizuar nga babai i tij Dragan Ilievski.

 

Video e ditës