Tre ditët e fundit - 151 të infektuar me Covidium, 184 të shëruar, asnjë vdekje

Klinika e Sëmundjeve Infektive Foto: Free Press / Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë bën me dije se në 3 ditët e fundit (nga data 20.05 deri më 22.05.2022):

Janë kryer 2.780 analiza dhe janë regjistruar 151 raste të reja me KOVID-19: Shkup - 95, Manastir - 18, Ohër - 8, Kumanovë dhe Shtip - 5, Prilep dhe Tetovë - 3, Kërçovë, Sveti Nikollë dhe Dellçevë - pas. 2, Kavadari, Velesi, Koçani, Gjevgjelia, Negotina, Radovishi, Dibra dhe Makedonski Brod - nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (151), janë regjistruar 17 riinfeksione.

Janë regjistruar 184 pacientë të shëruar nga: Shkupi 116, Manastiri 27, Prilepi 7, Berova 6, Ohri 5, Kumanova, Tetova, Kavadari dhe Koçani nga 3, Kërçova, Gostivari dhe Resnja 2, Sveti Nikollë, Velesi, Gjevgjelia, Negotina dhe Struga - nga 1.

Gjatë 3 ditëve të fundit (nga data 20.05 deri më 22.05.2022) dhe sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Moj Termin nuk është raportuar asnjë person i vdekur.

Janë kryer 2.780 analiza përmes: ISHP-220, QSHP Shkup-128, QSHP Manastir-68, QSHP Prilep-26, QSHP Tetovë-11, QSHP Kumanovë-34, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, spitali laboratorik Kozle-0, UK Pulmologjia me alergologji-2, CGH 8-0 shtator, Instituti i Mikrobiologjisë-93, Zan Mitrev (Philip II) -62, Avicena-66, Biotek-98, Sistina-63, laboratori Laor -49 , Sinlab-2, Remedika-9, Fertility-15, Genea-44, Nikob Lab-213, VFV Medical-32, Eli MedicaPlus-34, Royal Medica-1, Spectra-MM-3, Rapid Lab-30, ZanMitrev Strumica -4, Nova Lab Diagnostics-4, Ramus-15, PHI dhe PHI (test i shpejtë) - gjithsej 1.454.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.046.474 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 311.350, numri i të shëruarve është 301.545, numri i të vdekurve është 9.297, ndërsa numri i rasteve aktive është 508.

Covid-19: Në një skenar ideal, pandemia do të përfundonte në vitin 2027

Video e ditës