Baret janë bërë më të shtrenjta, thonë statistikat shtetërore

njerëzit e Shkupit restorante kafene hotelierët tavernat
Kafene në Shkup / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Çmimet e shërbimeve katering në qershor, krahasuar me majin e këtij viti, janë rritur për 1,4 për qind, njoftoi sot Enti Shtetëror i Statistikave.

Krahasuar sipas grupeve të shërbimeve, rritje është vërejtur në grupet Ushqime për 1,9 për qind, Pije Alkoolike me 0,7 për qind, Pije Joalkoolike me 0,4 për qind dhe Akomodim për 0,3 për qind.

Sipas ZSHS-së, çmimet e shërbimeve katering në qershor të këtij viti krahasuar me qershorin e vitit të kaluar janë rritur për 11,2 për qind.

Indeksi kumulativ i çmimeve të shërbimeve katering për periudhën janar - qershor 2022, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, është rritur për 7,7 për qind, ndërsa krahasuar me dhjetorin 2021 është rritur me 6 për qind.

Video e ditës