Postierët shpallin grevë për 7 qershor: “Posta e Maqedonisë” duhet të riorganizohet dhe të mbijetojë

Postimi / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Punonjësit pagën e fundit e kanë marrë një muaj më parë më 15 prill dhe afati për këtë muaj ka kaluar dhe ende nuk e kanë marrë pagën.

Punonjësit e Postës së Maqedonisë dje dolën në protestë masive për të shprehur revoltën dhe shqetësimin e tyre për të ardhmen e Postës së Maqedonisë dhe për të shpëtuar vendet e tyre të punës. Për një periudhë të gjatë, muajsh e vitesh, “Posta e Maqedonisë” po përballet me krizë financiare dhe organizim jo të mirë të operimit, që ka çuar në kaos total dhe në fund të ekzistencës. Kryetari i sindikatës Boro Veligdenov tha se ende nuk e kanë marrë rrogën dhe nuk e dinë se kur do ta marrin atë, sepse nuk ka hyrje të mjaftueshme financiare.

- Menaxhmenti nuk ka përgjigje - tha Veligdenov.

Sipas punonjësve, në këtë gjendje kanë arritur për shkak të politikës së keqe kadrolike dhe partiake, që po ndodh prej vitesh.

- Mjaft me personel partizan, joprofesionist. Kërkojmë që qeveria e re ta vendosë postën e Maqedonisë si prioritet për të gjetur zgjidhje – thonë ata. Të punësuarit kërkojnë sistematizimin dhe rregullimin përfundimisht të situatës, sepse 2.000 të punësuar do të humbasin vendin e punës dhe Maqedonia do të jetë i vetmi vend pa postë kombëtare. Ata ritheksuan se nuk kanë nevojë për 15 filiale, 15 drejtorë, por për të punësuar në procesin teknologjik.

Përfaqësuesi sindikal i Postës së Maqedonisë, Sasho Dimitrievski, tha se kanë informacione se po shpërndahen parcela postare nga një shtet tjetër, gjë që sipas ligjit nuk është e lejuar dhe kërkoi që kjo praktikë të ndërpritet.
Ata e kanë marrë pagën e fundit një muaj më parë më 15 prill dhe afati për këtë muaj ka kaluar dhe ende nuk e kanë marrë pagën. Ata paralajmërojnë një grevë për 7 qershor, kur të kenë mundësi ligjore për ta bërë këtë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës