Është shtyrë gjykimi për aksidentin e autobusit te Laskarci, eksperti nuk ka ardhur

Gjykimi i paraparë për sot për aksidentin e autobusit te Laskarci është shtyrë pasi në Gjykatën Themelore Penale Shkup nuk është paraqitur ekspertja Zekiria Zekiri, e cila përmes anëtarëve të tjerë të ekipit që ka përgatitur superekspertin e ka njoftuar këshillin gjykues se nuk do të vijnë për arsye shëndetësore.

Prokurori publik Darko Jakimovski kërkoi shtyrjen e seancës, duke shpjeguar se koncepti i ekzaminimit bazohet pikërisht në dëshminë e ekspertit konkret, pas së cilës gjykata e shtyu seancën.

Në seancën e kaluar prokurori publik Jakimovski e ka marrë në pyetje ekspertin Zekiri për rrethanat e konstatuara në superekspertin e makinës. Bëhet fjalë për superekspertimin që gjykata e ka urdhëruar në dhjetor të vitit 2021 pasi është refuzuar nga fakultetet e vendit, me arsyetimin se ekspertët e tyre tashmë kanë marrë pjesë në ekspertizën e mëparshme, ose nuk janë kompetent për të. Më pas lënda është dërguar në Byronë e Ekspertëve të Mjekësisë Ligjore të formuar një ekip ekspertësh të licencuar. Superekspertiza mbërriti në Gjykatën Penale në dhjetor.

Ndryshe, i akuzuari në rastin e aksidentit të ndodhur më 13 shkurt 2019 në afërsi të Laskarcit, ku humbën jetën 16 persona dhe mbetën të plagosur rëndë mbi 30, janë Durmish Beluli, pronar i kompanisë “Durmo Tours”, Ramzi Miftari. përgjegjës për transport në kompani dhe Manoil Trifunovski, shofer autobusi. Ata akuzohen për krime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion. Përveç tyre, për bashkëpunim në të njëjtën vepër akuzohen edhe tre punonjësit e stacionit të kontrollit teknik, Igor Gjorgjievski, Goran Dukovski dhe Jane Bovarski.

Procesi gjyqësor për aksidentin e nisur në shtator të vitit 2019 e udhëheq gjyqtarja Diana Gruevska Ilievska, ndërsa përfaqësues i prokurorisë është prokurori publik, Darko Jakimovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës