Për shkak të krizës së karburanteve, pikat e karburantit kanë filluar të mbyllen në Kroaci

Karburanti / Foto: MPB

Në Kroaci sot janë mbyllur pikat e para të karburantit. Këtë e ka theksuar Armando Miljavac, i cili ka mbyllur pikën e tij të karburantit, në një prononcim për HRT.

“Duhej... Është një mbyllje demonstrative në mënyrë që njerëzit të kuptojnë se nuk është një modë, ne jemi në telashe të mëdha”. Për të mos folur vetëm, ne kemi dashur të bëjmë hapa që janë të pashmangshëm në këtë situatë”, tha Miljavac.

Ai shtoi se sot, sipas njohurive të tij, janë mbyllur edhe pesë apo gjashtë pompa të tjera për shkak të mungesës dhe mungesës së karburantit.

“Nuk ka karburant të mjaftueshëm në treg, nuk e kemi pasur kurrë më parë”. Si kompani kemi marrë 50 për qind të sasive të kërkuara. Kemi frikë se e gjithë kjo nuk do të përfundojë mirë dhe se do të ketë shqetësime në treg”, thekson Miljavac.

Ai deklaroi se pavarësisht se qeveria ka korrigjuar çmimet e karburanteve, biznesi vazhdon të funksionojë me humbje të konsiderueshme.

“Problemi ynë është se kemi nëntë muaj që kemi humbje. Ne po operojmë me marzhe që nuk mjaftojnë për të mbuluar kostot dhe tani nuk na kanë mbetur para. Thjesht nuk kemi ku”, përfundoi ai.

Miljavac tha dje se pret mbylljen e rreth 240 pikave të karburantit në Kroaci.

Video e ditës