Paketat më të vogla e kamuflojnë rritjen e çmimit

Foto: Shtypi i Lirë - Dragan Mitreski

Me ndryshimin e ambalazhit, edhe më të vogël, duket se disa prej kompanive shumëkombëshe po përpiqen të kompensojnë të gjitha humbjet që kanë në fitime nga masat e qeverisë për të luftuar çmimet e larta, veçanërisht për masat e tenderit.

Ndaj, ditët e fundit, nga raftet e supermarketeve greke janë zhdukur kode specifike të xhelit të njohur të dushit, të shitur kryesisht në paketime 720 ml – dhe në fakt jo vetëm një zinxhir, por të paktën tre të mëdhenj.

Në fakt, ky produkt shpesh shitej me ofertë, qoftë si ulje çmimi në një paketë të vetme ose si ofertë "1+1 dhuratë".

Paketa 720 ml është zëvendësuar pothuajse në mënyrë universale nga paketimet 600 ml dhe 400 ml, të cilat kanë një kosto/litër shumë më të lartë në krahasim me paketimin më të madh. Kështu, ndërsa çmimi fillestar për litër për të njëjtin produkt në paketimin 720 ml ishte 8,32 euro, çmimi fillestar për litër në paketimin 400 ml është 13,63 euro/litër dhe në paketimin 600 ml është 11,13 euro/lit.

Me fjalë të tjera, çmimi fillestar për litër është 63,82% më i lartë në paketimin 400 ml sesa në paketimin 720 ml dhe 33% më i shtrenjtë në paketimin 600 ml.

Sipas aktorëve të tregut, praktika të ngjashme pritet të vërehen edhe në produkte të tjera në të ardhmen e afërt, paralajmëron Camtimerini.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës