Politikanët si Kostadinov nuk janë të dëshirueshëm në këtë vend, tha Kovaçevski

Kryeministri Dimitar Kovaçevski dënoi deklaratën e djeshme të deputetit bullgar dhe liderit të partisë politike “Rilindja”, Kostadin Kostadinov, i cili në hapjen e Qendrës Kulturore Bullgare në Shkup bëri një deklaratë me pretendime territoriale ndaj Republikës së Maqedonisë së Veriut.

– Menjëherë ka reaguar Ministria e Jashtme, e dënoi edhe ministrja e Kulturës. Unë gjithashtu dua ta dënoj atë. Është vërtet e pavend që një person që ka ardhur si mysafir në këtë vend të sillet në këtë mënyrë. Dje kishim aktin e hapjes së një qendre kulturore bullgare siç duket në Shkup me ministrin e kulturës që vjen, me ministrin tonë të kulturës, ashtu siç thashë se do të hapim edhe një qendër kulturore maqedonase në Blagoevgrad siç kemi. u hap dhe në Sofje, tha Kovaçevski gjatë vizitës së sotme në fabrikën “Brilliant” në Shtip.

Ai shtoi se politikanë të tillë nuk janë aspak të dëshirueshëm në vendin tonë.

- Politikanët si ai dje, është një tjetër që më ka bërë video, lirisht mund të them që nuk janë aspak të dëshirueshëm në vendin tonë sepse përveç përhapjes së trazirave, përpos që shpërndajnë padurim mes qytetarëve të dy vendeve vetëm për interesat e tyre politike, sepse nuk kane axhende tjeter politike pervec te marrin disa pike te vogla politike duke provokuar ndjenjat e qytetareve tane, politikane te tille nuk jane aspak te deshirueshem per mua personalisht ne vendin tone dhe nuk kane pse te vijne. këtu fare, theksoi Kovaçevski.

Video e ditës