Gjysma e Shkupit pa rrymë për shkak të prishjes së nënstacionit, dhe një pjesë pa ujë

Gjysma e Shkupit sot në mëngjes para orës 9 ka mbetur pa energji elektrike për shkak të një defekti të madh në stacionin 110 kilovolt – në perëndim të EVN. Qytetarët e Komunës së Karposhit, Gjorçe Petrovit dhe Sarajit kanë mbetur pa energji elektrike për rreth një orë.

Ekipet e EVN-së kanë dalë menjëherë në terren për të rregulluar defektin.

Ndërprerja e energjisë elektrike ka shkaktuar probleme në komunikacion dhe sinjalistikë në komunikacion.

Pompat në fshatrat Rashçe dhe Kondovë dhe puset në Lepenec dhe Nerez janë pa energji elektrike për shkak të mosfunksionimit të EVN SHA Shkup. Për shkak të kësaj ndërprerjeje të furnizimit me energji elektrike në disa pjesë të qytetit, furnizimi me ujë do të jetë me presion të reduktuar.

Siç njoftojnë nga NP “Ujësjellës Kanalizime” – Shkup, furnizimi me ujë do të normalizohet pas riparimit të defektit nga EVN SHA Shkup. 

Video e ditës