Mëngjesi për agjëruesit: Proja me presh

Posna proja / Foto: Instagram/@lajkrecepti

Projata është një bukë misri e shijshme, e cila bëhet nga mielli i misrit i bluar imët, kripë dhe ujë dhe më së shpeshti shtohet edhe djathi.

Por duke qenë se agjërimi dyzetditor i Krishtlindjeve ka filluar, këtë herë ju sjellim një version pa yndyrë të kësaj pjate me presh.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 200 g miell të bardhë
  • 200 g miell misri
  • 2 presh
  • gjysmë filxhani vaj
  • 1 qese pluhur pjekjeje
  • 2 gota ujë të thartë
  • kripë

përgatitja:

Prisni imët pjesën e bardhë të preshit dhe skuqeni në pak vaj. Për sa i përket pjesës së gjelbër të preshit, grijeni edhe atë, por lëreni mënjanë për më vonë.

Përzieni të dy llojet e miellit, pluhurin për pjekje, vajin dhe ujin e thartë dhe shtoni kripë. Shtoni preshin e skuqur në masë dhe përzieni.

Masën e derdhim në një tavë dhe e pjekim projen në furrë të nxehur në 200 gradë, për rreth 20 minuta.

Nxjerrim projën nga furra dhe e spërkasim me pjesën e gjelbër të preshit dhe e kthejmë të piqet edhe për dhjetë minuta.

Gëzuar!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës