Mëngjesi për agjëruesit: Proja me presh
Projata është një bukë misri e shijshme, e cila bëhet nga mielli i misrit i bluar imët, kripë dhe ujë dhe më së shpeshti shtohet edhe djathi.
Por duke qenë se agjërimi dyzetditor i Krishtlindjeve ka filluar, këtë herë ju sjellim një version pa yndyrë të kësaj pjate me presh.
Përbërësit e nevojshëm:
- 200 g miell të bardhë
- 200 g miell misri
- 2 presh
- gjysmë filxhani vaj
- 1 qese pluhur pjekjeje
- 2 gota ujë të thartë
- kripë
përgatitja:
Prisni imët pjesën e bardhë të preshit dhe skuqeni në pak vaj. Për sa i përket pjesës së gjelbër të preshit, grijeni edhe atë, por lëreni mënjanë për më vonë.
Përzieni të dy llojet e miellit, pluhurin për pjekje, vajin dhe ujin e thartë dhe shtoni kripë. Shtoni preshin e skuqur në masë dhe përzieni.
Masën e derdhim në një tavë dhe e pjekim projen në furrë të nxehur në 200 gradë, për rreth 20 minuta.
Nxjerrim projën nga furra dhe e spërkasim me pjesën e gjelbër të preshit dhe e kthejmë të piqet edhe për dhjetë minuta.
Gëzuar!