Foto: Profimedia

Një recetë ndryshe për pjatën tuaj të preferuar pranverore – tavën

Gjuveç është një pjatë tradicionale maqedonase me ngjyra, shije dhe aroma të pasura. Pjata e pashmangshme pranvere/verë pëlqehet njësoj nga adhuruesit e mishit dhe ata që preferojnë perimet, ndaj është një zgjedhje e shkëlqyer për të gjitha shijet.

Tava mund të bëhet në shumë mënyra - mund të kombinohen përbërës të ndryshëm, dhe sipas dëshirës mund të bëhet pa mish, vetëm në një version perimesh.

Përbërësit:

- 1 filxhan bizele të konservuara

- 100-150 g oriz

- 3 domate

- 3 speca

- 2 karota

- 1 qepë

- 1 patëllxhan

- 2 thelpinj hudhër

- 1 kub supë me perime

përgatitja:

Hidhni ujin (700 ml) në tenxhere dhe shtoni një kub supë. Kur të shkrihet, hiqeni tenxheren nga sobë.

Në një tavë të lyer me yndyrë vendosim domatet, bizelet, karotat, patëllxhanin, specat dhe qepët e grira. Lani perimet paraprakisht. Shtoni orizin e larë si dhe erëzat, më pas përziejini mirë. Hidhni dy të tretat e lëngut të perimeve.

E mbulojmë dhe e pjekim në 220 gradë për rreth 35 minuta. Më pas hiqeni kapakun, shtoni pak ujë ose lëng mishi nëse është e nevojshme, më pas ulni temperaturën në 180 gradë dhe piqni edhe për 10 minuta të tjera. Spërkateni me majdanoz të grirë sipas dëshirës.

Nëse dëshironi të bëni një tavë mishi, fillimisht ziejini ose skuqeni pak, më pas shtoni perimet dhe piqini. K. A.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës