Shumica e përfituesve të ndihmës shtetërore në Gjermani janë të huaj, me ukrainasit në krye

Shumica e qytetarëve që marrin mbështetje financiare nga shteti në Gjermani janë me origjinë të huaj dhe më të shumtët janë shtetas të Ukrainës. Krahasuar me pjesën tjetër të Evropës, ata marrin më shumë para në Gjermani, tregon analiza e DV, raporton H1.

Kritikët e emigracionit e kanë pohuar këtë deri më tani, dhe tani statistikat zyrtare kanë dalë në publik: shumica e qytetarëve që marrin mbështetje shtetërore për qytetarët (të ashtuquajturit Burgergeld) janë me origjinë të huaj. Në nivel federal, pjesëmarrja e qytetarëve me origjinë migrante në mesin e përfituesve të këtij lloji të ndihmës është 63,1 për qind. Në tre shtetet federale, përqindja e të huajve në mesin e përfituesve të ndihmës është mbi 70 për qind, dhe shteti federal i Hesse kryeson me 76,4 për qind, i ndjekur nga Baden-Vyrtemberg me 74,1 për qind dhe Hamburgu me 72,8 për qind.

Këto të dhëna vijnë nga Zyra Federale e Punësimit dhe janë publikuar nga të gjitha mediat kryesore gjatë fundjavës së pushimeve në Gjermani. Në të njëjtën kohë, duhet theksuar se autoritetet trajtojnë si persona me origjinë migrante ata shtetas që nuk kanë lindur në Gjermani, por edhe ata të cilëve të paktën njëri prind nuk ka lindur si shtetas gjerman. Gjithashtu, numri i personave me prejardhje migrante është rritur nga 20 në 29 për qind që nga viti 2013. Në vitin 2013, 43 për qind e përfituesve të ndihmës, e quajtur atëherë përfitimi i papunësisë II, ishin me origjinë migrante. Qytetarët e BE-së kanë të drejtë për ndihmë shtetërore vetëm pas pesë vitesh qëndrimi në Gjermani.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës