Shikoni se si duket djali i vogël sot në një nga fotot më tronditëse të realizuara në Afrikë

Anya Ringren Lowen
Anya Ringren Lowen dhe djali nga Afrika / Foto: Printscreen / Instagram

Një nga fotot më të habitshme nga Afrika është ai të cilit një humanitar i jep ujë një djali të vogël të uritur që mezi qëndron në këmbë.

Anya Ringren Lowen nga Danimarka shpëtoi një djalë të akuzuar për magji, të cilin prindërit e lanë të vdiste nga uria dhe etja në rrugë. Një fëmijë i quajtur Hope mbijetoi duke ngrënë mbeturina që gjeti në rrugë dhe ishte në një gjendje të tmerrshme.

Anya i dha ushqim dhe ujë, e mbështolli me një batanije dhe e çoi në spital për trajtim. Dy ditë pasi kërkoi nga njerëzit në internet për të ndihmuar në trajtimin e Hope, ajo mori 2 milionë dollarë donacione nga e gjithë bota.

Anya dhe bashkëshorti i saj themeluan Fondacionin Land of Hope në Nigeri për të gjithë fëmijët që ata i quajnë shtriga, duke i lënë në rrugë, të dhunuar fizikisht dhe disa të vrarë për fat të keq në zonat rurale të vendit.

Së fundmi Anya ka shpërndarë në llogarinë e saj në Instagram një foto të re të Hope-s, ku shfaqet një djalë i shëndoshë dhe i buzëqeshur.

“Pasi Shpresa u shpëtua në vitin 2016, unë u intervistova nga mediat në mbarë botën dhe që atëherë historia e përparimit të tij është publikuar në shumë artikuj. Problemi i vetëm me këtë histori është se, pavarësisht mijëra artikujve, intervistave, dokumentarëve të shumtë që akuzojnë Nigerinë për magji, fëmijët ende stigmatizohen, torturohen dhe vriten. “Ligjet për mbrojtjen e fëmijëve nuk janë zbatuar dhe numri i fëmijëve të akuzuar si shtriga po rritet sepse është kthyer në një biznes fitimprurës”, shkruan ajo, duke u bërë thirrje të gjithë njerëzve të mirë që të dhurojnë për organizatën e tyre.

“Në atë moment një fëmijë është djegur i gjallë. Fëmijëve u vendosin goma makinash dhe i djegin. Ne duhet ta ndalojmë atë. "Të vdekurit nuk mund të thërrasin për drejtësi." “Me gjithë mizorinë dhe vështirësitë e botës sonë, ne nuk jemi thjesht të burgosur të fatit. “Veprimet tona janë të rëndësishme dhe mund ta kthejnë historinë në drejtim të drejtësisë”, tha Anya në përshkrimin e fotos.

Video e ditës