Kreu i IVZ-së, Shaqir Fetai, ka dërguar një urim me rastin e Kurban Bajramit.

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame Reis ul Ulema Effendi Shaqir Fetai ka dërguar një mesazh me rastin e festës së nesërme të Kurban Bajramit. Fetai thotë në mesazh se festa e Kurban Bajramit me të gjitha vlerat dhe elementet morale tregon konceptin e ngritjes së shoqërive duke na mësuar se nuk ka vepra të mëdha pa sakrifica të mëdha dhe se ndihma e Allahut ndërhyn vetëm kur japim nga vetja. me përkushtimin më të madh: sinqeritetin, përkushtimin, dijen për një të ardhme më të mirë.

-Kurban Bajram, festë që përfshin tre ngjarje të rëndësishme që e çuan botën dhe njerëzimin në rrugën e drejtë: Në këto ditë përfundoi botimi i Kuranit famëlartë, me të cilin u dhanë dikur konceptet hyjnore për Allahun, njeriun dhe shoqërinë. dhe për të gjithë; në këto ditë plotësohet kushti i pestë - haxhi në Mekën fisnike, në Qabe, Arafat, Mina, Muzdelife dhe shumë obligime të tjera; besimtarët e Islamit në mbarë botën e kryejnë obligimin e therjes së Kurbanit duke u frymëzuar nga Ibrahimi a.s. dhe Muhamedi a.s. Të gjitha këto porosi hyjnore nga i Madhi Allahu i japin vlerë të lartë festës së madhe të Kurban Bajramit. Kjo festë madhështore e Kurban Bajramit i thotë njeriut modern se, përveç zhvillimit në sfera të ndryshme, duhet t'i kthehet shpirtit, moralit, familjes së shëndoshë, shoqërisë fisnike që do të kontribuojë në afrimin e njerëzve, ndihmën e njerëzve, ndalimin e vrasjeve. luftërat, masakrat, gjenocidet dhe shmangia e anomalive të rrezikshme në shoqëri që shkatërrojnë moralin njerëzor, thekson Fetai.

Në mesazh ai u dërgon qytetarëve të besimit mysliman me rastin e festës së Kurban Bajramit.

-Kam nderin e veçantë që në emër të IVZ-së dhe RSM-së, të gjithë besimtarëve brenda dhe jashtë vendit, t'u dërgoj urimet më të përzemërta me rastin e festës së madhe të Kurban Bajramit, duke e lutur Allahun e Madhëruar që të na pranojë lutjen. sadaka jonë, sakrifica jonë, e veçanërisht lusim Allahun që t'ua pranojë Haxhin të gjithë haxhilerëve nga vendi ynë që aktualisht falen në vendet e shenjta. Urime dhe bekuar festa e Kurban Bajramit. Paqja, mëshira dhe bekimet e Allahut të Madhërishëm qofshin mbi ju!”, thotë kreu i IVZ-së, Shaqir Fetai, në videomesazh.

Dita e parë e Kurban Bajramit, nesër, është ditë jopune për qytetarët e besimit mysliman në këtë vend.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës