Më mirë se akullorja: Një recetë e parezistueshme e qumështit të akullt
Cheesecake me akull është një delikatesë verore, ideale nëse dëshironi të shijoni një ëmbëlsirë freskuese që mund ta përgatisni paraprakisht. thotë "valixhen plot".
Mos ngurroni ta rregulloni mbushjen sipas shijes – mund të jetë fruta pylli, komposto qershie, karamel i shkrirë. Mundësitë janë padyshim të pafundme.
Përbërësit e nevojshëm:
Substrati:
- 200 g biskota
- 2 lugë sheqer kafe
- 60 g gjalpë
krem:
- 240 ml krem të ëmbël me yndyrë të plotë
- 450 gr krem djathi
- 120 ml salcë kosi me yndyrë të plotë
- 120 g sheqer pluhur
- 2 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 1 lugë gjelle lëng limoni
- XNUMX½XNUMX lugë çaji kripë
përgatitja:
Përziejini biskotat e grimcuara dhe nëse keni biskota të zakonshme – vendosini në një qese plastike dhe kalojini disa herë me petull për t’i thyer në copa të vogla. Shtoni sheqerin dhe gjalpin e shkrirë, më pas përzieni derisa masa të bashkohet. Shtypni fort biskotat në një tepsi 22 cm. E vendosim tapetin në frigorifer për rreth 15 minuta që të ftohet.
Përzieni në të ajkën e ëmbël dhe lëreni mënjanë. Përzieni kremin e djathit me sheqerin pluhur, kripën, ekstraktin e vaniljes dhe lëngun e limonit. Shtoni kremin e ëmbël në masën e djathit krem me një shpatull. Masën e përftuar e derdhim mbi koren e ftohur të biskotave. Shkundni mirë mykun që të qetësohet masa.
Lëreni cheesecake në frigorifer gjatë natës. Pasi të jetë forcuar mirë, dekorojeni sipas dëshirës.
Shijoni!