Fillojnë konsultimet për formimin e qeverisë së re bullgare

Kiril Petkov
Kiril Petkov në Asamblenë Kombëtare të Bullgarisë / 22 qershor 2022 / Foto: EPA-EFE / VASSIL DONEV

Partia më e madhe në parlamentin bullgar "Vazhdojmë me ndryshimet" fillon negociatat për koalicion për mbështetje për qeverinë e re, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Sofja.

Qëllimi i "Vazhdo me ndryshimin" është të mbledhë 121 deputetë bullgarë për të mbështetur programin e qeverisjes për gjashtë muajt e ardhshëm dhe për ta udhëhequr Bullgarinë përmes krizës ekonomike dhe politike.

Sot në Kuvendin Kombëtar të Bullgarisë “Vazhdojmë me ndryshimet” do të ketë konsultime me Partinë Socialiste Bullgare dhe “Bullgarinë Demokratike”.

“Vazhdojmë me ndryshimet” ka afat deri të premten, më 8 korrik, në orën 17, për të informuar presidentin e Bullgarisë, Rumen Radev, nëse ka mbështetje parlamentare dhe shumicë për të qeverisur në Asamblenë Kombëtare.

Ministri i Inovacionit dhe Zhvillimit Daniel Lorer i tha BNT se ai është optimist për formimin e një qeverie të re bullgare në kuadër të Asamblesë Kombëtare të 47-të. Ai tha se Kiril Petkov do të vazhdojë të jetë pjesë aktive e qeverisë, por tani për tani askush nuk mendon për vende dhe poste, por për mbështetje parlamentare.

Burimi: MIA

Video e ditës