Në Koçan fillon Festivali i 59-të i Dramës Amatore

Qyteti i Koçanit ka kohë që po përgatitet për edicionin e ri të Festivalit të Dramës Amatore (DAF), i cili do të mbahet nga 23 deri më 28 maj. Fillimisht u shpall konkursi, në të cilin aplikuan me shfaqjet e tyre 16 grupe teatrore amatore dhe prej tyre u përzgjodhën 13 pjesëmarrës.

Thirrja mund të përfshijë teatro amatore, seksione dramatike, studio, skena eksperimentale dhe forma të tjera të shprehjes dhe organizimit të pavarur skenik në territorin e vendit tonë, si dhe ansamble të huaja teatrore amatore.

Festivali ka karakter konkurrues, me çmime për më të mirët: për arritje të plotë dramatike çmimin Grand Prix "Vasil Kortoshev", pastaj çmimin për regjinë më të mirë, rolin kryesor mashkullor dhe femre, rolin episodik mashkullor dhe femre dhe çmimin për kërkime në amatorizmin dramatik.

Në hapjen e festivalit më 23 maj në “Parkun e Revolucionit”, në orën 20.30, në Teatrin Alternativ “Otpisani” nga Shkupi do të shfaqet shfaqja “Vetëvrasje në mbrojtje”, e më pas do të shfaqet shfaqja me dritë dhe performanca e DJ Panço. .

Këtë vit në DAF do të shfaqen shfaqje nga teatro amatore nga Gjevgjelia, Kavadari, Manastiri, Shkupi, Demir Kapija, Koçani, si dhe mysafirë nga Beogradi, Prokuplja dhe Sidi nga Serbia.

Festivali do të ketë një program shoqërues teatror, ​​ndërsa në mbrëmje janë parashikuar shfaqje muzikore nga DJ Pancho, "Taxi Consilium" dhe "Mizar".

(Teksti u botua në “Shtypi Kulturor” nr. 129, në botimin e shtypur të gazetës “Shtypi i Lirë” më 21-22 maj 2022)

Video e ditës