FOTO+VIDEO: Ka filluar protesta e sonte, demonstruesit po marshojnë nëpër Shkup me daulle

Protesta "Ultimatum - Jo faleminderit" / 6 korrik 2022 / Foto: "Sloboden Pechat"/Dragan Mitreski

Sot ka nisur një protestë kundër propozimit francez para Qeverisë, ku qytetarët janë mbledhur me pankarta në të cilat ndër të tjera shkruhet motoja e kësaj proteste “Ultimatum – Jo faleminderit”.

Kjo është dita e pestë që qytetarët dhe disa nga partitë opozitare shprehin pakënaqësinë e tyre për propozimin francez, i cili sipas tyre është i dëmshëm për shtetin dhe nuk mbron interesat shtetërore.

Protesta "Ultimatum - Jo faleminderit" / 6 korrik 2022 / Foto: "Sloboden Pechat"/Dragan Mitreski

Para fillimit të protestës, lideri i VMRO-DPMNE-së dha një deklaratë për media. Hristijan Mickoski, i cili përsëriti qëndrimet dhe kërkesat e partisë në lidhje me dokumentet e propozuara nga BE-ja dhe apeloi për masë të protestave, duke dënuar sjelljet e dhunshme të individëve.

Protesta "Ultimatum - Jo faleminderit" / 6 korrik 2022 / Foto: "Sloboden Pechat"/Dragan Mitreski

Sipas njoftimeve të bëra para Qeverisë, marshimi protestues duhet të vazhdojë drejt Ministrisë së Punëve të Jashtme, e më pas deri te Legjislativi. Një pjesë e protestuesve u mblodhën para Kuvendit dhe paralajmëruan marshim drejt Qeverisë, pastaj Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe sërish para Kuvendit, ku pritet të flasë Hristijan Mickoski.

Video e ditës