Ish-presidenti kinez Zemin ka vdekur

Jiang Zemin / foto EPA-EFE/WU HONG

Ish-presidenti kinez Jiang Zemin ka vdekur në moshën 96-vjeçare, raportojnë mediat shtetërore kineze Reuters.

Jiang vdiq nga leucemia dhe dështimi i shumëfishtë i organeve në Shangai në orën 12:13, tha agjencia zyrtare e lajmeve. Xinhua.

Vdekja u njoftua në një letër drejtuar të gjithë Partisë Komuniste, të gjithë ushtrisë dhe popullit kinez të të gjitha grupeve etnike.

Në letër thuhej se ata janë thellësisht të pikëlluar për t'i njoftuar të gjithë Partisë, të gjithë ushtrisë dhe popullit kinez të të gjitha grupeve etnike se "shoku ynë i dashur Jiang Zemin ka vdekur nga leucemia dhe dështimi i shumëfishtë i organeve pasi të gjitha trajtimet mjekësore dështuan".

Në letër thuhej se "Shoku Jiang Zemin ishte një udhëheqës i shquar që gëzonte prestigj të lartë të njohur nga e gjithë Partia, i gjithë ushtria dhe populli kinez i të gjitha grupeve etnike, një marksist i madh, një revolucionar i madh proletar, burrë shteti, strateg ushtarak dhe diplomat. një luftëtar komunist i dëshmuar prej kohësh dhe një udhëheqës i shquar i kauzës së madhe të socializmit me karakteristika kineze”.

Ai ishte bërthama e gjeneratës së tretë të udhëheqjes kolektive qendrore të CPC dhe themeluesi kryesor i Teorisë së Tre Përfaqësuesve.

Video e ditës