Ka ndërruar jetë aktori legjendar Hardy Krueger

e vështirë më e rrumbullakët
Hardy Krueger / Foto: Printscreen / YouTube

Ylli gjerman i filmit Hardy Krueger vdiq në moshën 94 vjeçare. Aktori vdiq të mërkurën, më 19 janar, në shtëpinë e tij në Kaliforni.

Krueger ishte më i njohur për rolet e tij në "A Bridge Too Far", me Sean Connery, Michael Caine, Robert Redford, Anthony Hopkins dhe Gene Hackman, dhe "The Wild Geese" me Richard Burton.

Në ish-Jugosllavi, ai është sigurisht më i njohur për rolin e tij si kolonel gjerman Cranzer në filmin e Veljko Bulajic të vitit 1969, Beteja e Neretvës.

Gjatë jetës së tij ai luajti në më shumë se 70 filma dhe u bë yll në Gjermani në vitet 1950, por gjithashtu ndërtoi një karrierë të suksesshme jashtë vendit.

Përkatësisht, në premierën e filmit “Beteja e Neretvës” pak më shumë se 50 vjet në Sarajevë morën pjesë yje si Orson Welles dhe Jul Briner, ndërsa Josip Broz Tito e veçoi Kruegerin si personazh të preferuar në film.

Video e ditës