Vdiq Aleksandër Xhambazov: Përshëndetjet e fundit maestro

Maestro Alexander Dzambazov ishte 85 vjeç / Foto: Printxrin

Dirigjenti dhe kompozitori vdiq Aleksandër Dzambazov, në moshën 85 vjeçare.

Lajmin për vdekjen e tij e ka konfirmuar djali i tij Igor Dzambazov në profilin e tij në Instagram.

“MAESTROI ynë u largua, në heshtje dhe në heshtje, siç jetoi në 25 vitet e fundit… nga sot, më në fund me Ançen e tij kujtimi për ty le të jetë përgjithmonë i imi, maestro im”, ka shkruar Igor.

Aleksandar Xhambazov lindi më 3 shkurt 1936 në fshatin Stapar të Vojvodinës. Ai është dirigjent dhe kompozitor maqedonas. Ai u diplomua në Akademinë e Muzikës në Beograd, dhe tërë jetën e tij të punës e kaloi në Radio Televizionin Maqedonas, si dirigjent i Orkestrës së Valleve dhe Revuave.

Ai ka bërë regjistrime dhe koncerte të panumërta live. Ka performuar brenda dhe jashtë vendit. Ai ka fituar mbi pesëdhjetë çmime. Kategorizuar në gjeneratën e katërt të kompozitorëve maqedonas të pasluftës.

Dzambazov është autor i shumë këngëve për fëmijë. Ai ishte iniciator dhe dirigjent shumëvjeçar i festivalit për fëmijë “Bilbili i Artë” në Shkup. Ai shkroi muzikë skenike dhe muzikë filmike ("Memento", për dramat "Nëna", "Dy në një lëkundje" etj.) dhe disa vepra të muzikës klasike, duke përfshirë "Rapsodi për Shkupin" - për piano dhe orkestër (1966). , " Shtatë variacione vallëzimi "- për piano dhe orkestër (1977) dhe të tjerë. Ai gjithashtu kompozoi kompozime korale, si dhe një sërë melodish popullore.

Përshëndetjet e fundit, maestro.

U prefsh ne paqe.

Video e ditës