Fitorja e tenistëve maqedonas pa humbur ndeshje ndaj Ugandës

Maqedonia mundi Ugandën 3:0 për Kupën Billy Jean King/Foto: mtftennis.mk

Sot në terrenet e klubit të tenisit “Jug” në Parkun e Qytetit – Shkup kombëtarja maqedonase për femra për femra filloi triumfalisht brenda Kupa Billie Jean King, grupi i tretë Evropë/Afrikë.

Përzgjedhja jonë pa humbur ndeshje me rezultat maksimal 3:0 festoi ndaj kombëtares së Уганда.

Magdalena Stoilkovska në garën teke me 2:0 në sete 6:0 dhe 6:0 mposhti Maggie Namaganda, dhe me të njëjtin rezultat festoi edhe Lina Gjorceska kundër Winnie Birungi.

Dhe në çifte Katarina Marinkovic и Aleksandra Simeva me 6:0 dhe 6:0 ishin më të mirë se Winnie Birungi dhe Maggie Namaganda.

Në grupin tonë F, Afrika e Jugut regjistroi një fitore ndaj Botsvanës. Tenistet nga Botsvana do të jenë kundërshtarët e radhës të Maqedonisë.

Në kupë do të marrin pjesë disa tenistë nga vende të ndryshme të botës, vetëm fituesi i kësaj kupe do të ketë mundësi të ngjitet në grupin 2 të zonës euro-afrikane.

Video e ditës