Pas suspendimit të Ruskovskës: Prokuroria Publike Republikane dhe Zyra e Prokurorit Publik QKK funksionojnë pa probleme

Vilma Ruskovska / Foto: mia.mk

Prokuroria Publike e Republikës и Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit funksionojnë pa probleme dhe vazhdojnë të veprojnë në mënyrë aktive pavarësisht nga procedurat e iniciuara disiplinore dhe procedurat tjera ndaj individëve, njofton Prokuroria Publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut (JORSM).

Se cili prokuror do të marrë përsipër rastet gjatë pezullimit të prokurorit Vilma Ruskovska, nga JORSM thanë për MIA-n se do të jetë sipas planit vjetor.

“Me Vendimin për shkarkim nga detyra për një prokuror publik, prokurori publik i përmendur është përgjegjës që të gjitha lëndët dhe sendet me të cilat përgjigjet t'ia dorëzojë prokurorit publik, i cili duhet t'i ndryshojë ato me orarin vjetor. Të gjitha lëndët do t'i kalojnë përkohësisht një prokurori tjetër kompetent publik dhe pas tyre procedura do të vazhdojë me intensitet të pazbutur”, thuhet në përgjigjen nga JORSM.

Sipas planit vjetor, zëvendësohet Vilma Ruskovska Ivana Trajçevska, dhe aktualisht të gjitha detyrat urgjente dhe themelore për funksionimin e prokurorisë kryhen nga prokurori Lile Stefanova.

Video e ditës