Dreka pasohet nga ëmbëlsira: Tortë me hurma dhe arra

Foto: Unsplash

Hurmat janë ndoshta fruti më i ëmbël i natyrës. E rritur tradicionalisht në Irak, Afrikën e Veriut dhe Marok, ky frut përmendet më shumë se 50 herë në Bibël dhe rreth 20 herë në Kuran. Hurmat kanë një vlerë ushqyese vërtet mbresëlënëse. Shumica e kalorive të hurmës vijnë nga përbërja e saj e karbohidrateve dhe një pjesë shumë e vogël nga proteinat. Sasia e yndyrës është krejtësisht e papërfillshme.

Këto fruta të thata janë pjesë e pandashme e kuzhinës tradicionale të Lindjes së Mesme, por shpesh përdoren edhe në përgatitjen e ëmbëlsirave mesdhetare. Ato përshtaten lehtësisht me dietën e përditshme, mund të gjenden si përbërës kryesor në shumë receta të ëmbla dhe pije të shëndetshme.

Përbërësit:

- 100 gr hurma
- 250g arra të prera
- 100g rrush të thatë
- 3 vezë
- 250g sheqer
- 4 lugë miell
– 1 qese pluhur për pjekje

përgatitja:

Në një tas më të thellë, tundni vezët mirë së bashku me sheqerin. Pastaj shtoni miellin dhe pluhurin pjekës. Përziejeni mirë për të marrë një përzierje homogjene.

Qëroni një kungull, grijeni atë dhe copëtoni atë në copa të vogla. Prisni arrat e qëruara, por në copa më të mëdha dhe përziejini ato me hurmat në një enë.

Gradualisht shtoni përzierjen e frutave në përzierjen e vezëve dhe miellit për t'u shpërndarë mirë në brumë.

Tortën e derdhim në një formë më të thellë dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë.

Ju bëftë mirë!

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës