Pas pesë vitesh, llogaria e Komunës së Karposhit është zhbllokuar, borxhi është ulur për 4 milionë euro

Komuna e Karposhit
Komuna e Karposhit / Foto: Facebook

Mbi Më 10 gusht është zhbllokuar llogaria e Komunës së Karposhit, pas një bllokade pesëvjeçare. Sipas kryetari i komunës Stevço Jakimovski në nëntë muaj, që kur ka qenë kryetar komune, gjithçka është paguar 154 denarë për bllokada me aktvendime gjyqësore dhe pothuajse 2 milionë euro borxhe të tjera. Aktualisht, siç tha ai, Bashkia ende ka borxh rreth 100 milionë denarë së bashku me TVSH-në, pra rreth 1,5 milionë euro.

Nga 5,4 milionë euro kur erdha në krye të bashkisë, tani na kanë mbetur rreth 1,5. Pra kemi kthyer 4 milionë, llogaria është e zhbllokuar. Këtë e arritëm me një punë jashtëzakonisht të vlefshme, mbi të gjitha për rritjen e të ardhurave. Unë gjithmonë kam argumentuar se të ardhurat janë thelbësore - nëse rrit të ardhurat, nëse ke të ardhura të mëdha, shpenzimet mbulohen lehtësisht. Në vitin 2016 kemi pasur 11,5 milionë euro të hyra, në vitin 2017 9 milionë euro të hyra, por në kohën e menaxhimit të mëparshëm kemi rënë në 5 milionë e 200-300 mijë euro. Ky është çelësi përse komuna ka hyrë në një pozitë kaq të ndenjur, pra në pamundësi për të paguar borxhet - Kështu tha Jakimovski në fjalimin e tij sot në Facebook.

Ai theksoi se krahas punës për rritjen e të ardhurave, kanë kursyer sa më shumë në energjinë elektrike, shembull që sipas tij po e ndjekin edhe qytete të tjera të Evropës, si Këlni, ku ndriçimi rrugor do të fiket pas Ora 11.

Nuk kemi shpenzuar asnjë qindarkë për kombëtaren, nuk përdor makinë kompanie dhe kudo që kemi mundur të kursejmë kemi kursyer. Fryti i gjithë asaj pune është se bashkia nuk është në minimumin e kërkuar, se nuk punon me llogari të bllokuar. Me këtë zhbllokim pres që deri në vitin e ri t'i ulim borxhet diku në 500-600 000 euro, që do të thotë të kemi më shumë para për çati, për të rinj, për ashensorë, fasada dhe në fund do të sigurohen mjete për kompletimi i objektit të komunës, për programe sociale dhe komuna do të funksionojë ashtu siç e meriton, si komunë e fuqishme dhe e fortë e Karposhit - pretendon Jakimovski.

 

Video e ditës